SUSPENDERT: Jeremy Clarkson (54) er kjent for sin programlederrolle i Top Gear, som han nå er suspendert fra. Her er han på Maritimt museum i London.  Foto: NTB Scanpix
SUSPENDERT: Jeremy Clarkson (54) er kjent for sin programlederrolle i Top Gear, som han nå er suspendert fra. Her er han på Maritimt museum i London.  Foto: NTB Scanpix

Top Gear-stjerne suspenderes

Jeremy Clarkson (54) tas av skjermen i påvente av en etterforskning.

Tirsdag  ble det klart at Top Gear-programleder Jeremy Clarkson (54) suspenderes av BBC etter det som skal ha vært en krangel med en produsent for programmet.

Kommer fortsatt til Norge

Den velkjente programlederen tas av skjermen inntil saken har blitt etterforsket nærmere.

– Ingen andre er blitt suspendert. Top Gear vil ikke sendes denne søndagen. BBC vil ikke komme med flere kommentarer på dette tidspunktet, skriver BBC.com.

Det er allerede startet en underskriftskampanje for å få Clarkson tilbake på skjermen, og etter kun to timer har mer enn 3000 meldt sin støtte.

I slutten av mars kommer Clarkson for å holde liveshow i Stavanger, og dette påvirkes ikke av suspensasjonen, opplyser arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul til TV 2.

– BBCs pressemelding angår tv-showet. Liveshowet er uaffektert og vi ser fram til et forrykende liveshow i Stavanger! sier han til TV 2.

Har skapt rabalder før

KONTROVERSIELL: Jeremy Clarkson, her i en Aston Martin i 2009. AFP PHOTO / ANA POENARIU
KONTROVERSIELL: Jeremy Clarkson, her i en Aston Martin i 2009. AFP PHOTO / ANA POENARIU

Det er ikke første gang Clarkson er i hardt vær i løpet av siden 25 år som programleder for programmet. For ett år siden ble det en stor sak da han ble beskyldt for å bruke rasistiske ord i et barnerim.

I 2008 kom han også med en fornærmende spøk til lastebilsjåfører mens han kjørte en lastebil:

– Hva bryr lastebilsjåfører seg om? Å drepe prostituerte? Bensinpriser?

Også kommentarene om at tv-sjefene er besatt av å ha med mørkhudede, lesbiske muslimer på tv-show for å balansere mot heteroseksuelle menn, skapte rabalder:

– De har fått det for seg at hvis en av programlederne er en blond, blåøyd, heteroseksuell mann, den andre må være en sort, lesbisk muslim. Motsetninger funker, har de funnet ut, sa han den gang.

Fornærmet mexicanere 

Han har også klart å fornærme flere styresmakter i land han har besøkt, og måtte en gang flykte fra Argentina, og beklage til Mexico etter å ha kalt mexicanere late, ineffektive og fulle av gass.

Clarkson er en britisk journalist og forfatter, og han har spesialisert seg på bil og motor. I bilprogrammet Top Gear er han programleder sammen med Richard Hammond og James May. 

Han har vært i programmet siden 1988, kun med ett avbrudd mellom 2000 og 2002.

Top Gear er verdens mest populære faktaprogram med 350 millioner seere hver uke i 170 ulike land.