Franske Lloyd Mondory, her fotografert i 2010 i Tour de France, er tatt for EPO-bruk.      AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
Franske Lloyd Mondory, her fotografert i 2010 i Tour de France, er tatt for EPO-bruk. AFP PHOTO / PASCAL PAVANI

Fransk sykkelproff dopingtatt

Lloyd Mondory (32) ble avslørt av en prøve tatt utenfor konkurranse 17. februar i år.

Det melder Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Mondory, som sykler for profflaget Ag2r La Mondiale, er suspendert inntil videre. 

32-åringen har nå rett til å be om en analyse av B-prøven.

Dersom den viser samme resultat kan franskmannen få en suspensjon på fire år, skriver Cyclingtips.

– Det blir bare spekulasjoner, men jeg vil tro Mondory er i en situasjon som gjør at han kjemper om en kontrakt. Han har mange bra plasseringer uten å vinne, så da har han kanskje mistet hodet og tydd til preparater for å gjøre det, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Mondory har ikke hatt de største resultatene å vise til. I februar ble han nummer sju i Clasica de Almeria.

– For rytteren det gjelder så er det dramatisk, han lyktes ikke i forsøket på å slippe unna med EPO-bruk. Det er et varsku for andre utøvere, og det er en personlig tragedie å begynne med doping. Man må leve med løgn og skam. Når du også blir tatt er det ødeleggende for karrieren og videre muligheter, sier Kaggestad.

Avsløringen kommer samme uke som en uavhengig kommisjon har levert en rapport om UCIs sviktende antidopingarbeid de siste tiårene.

Ag2r La Mondiale trakk seg i 2013 fra Criterium du Dauphiné da Sylvain Georges testet positivt for heptaminol. Sent i 2012 ble rytteren Steve Houanard tatt for EPO-bruk.

– De har noen saker nå som er kjedelige for laget, og alt sånn vil bidra til å redusere tilliten til alt de gjør. I tillegg blir uskyldige parter skadelidende, og det er en fare for at publikum vil assosiere dem med doping, sier Mads Kaggestad.

Han tror Ag2r nå nok må inn på teppet og forklare seg.

– Om UCI og franske antidopingmyndigheter tar ansvar, så må de sette Ag2r høyt på radaren når det gjelder tilfeldig testing.