I TV 2s nye spørreprogram Huskestue skal Kristian Ødegård (40) avdekke og tette hull i folks allmennkunnskap – gjennom en spørrelek.

Etter å ha reist verden og Norge rundt i 24 programmer med På Hjul med Dag Otto og På Tur med Dag Otto, har Dag Otto Lauritzen (58) og Ødegård utviklet et helt spesielt vennskap. Før de drar på nye turer, skal Kristian nå få utfordre Dag Otto på det Kristian er interessert i; quiz, kunnskap og fakta.

– Jeg tenkte at dersom jeg skal gjøre noe annet enn å reise på tur med Dag Otto akkurat nå, så må det være å bli bedre på helt basal allmennkunnskap. Det er urovekkende mange temaer jeg er helt blank på, og det samme gjelder tydeligvis for Dag Otto, sier Ødegård i en pressemelding.

– Så jeg tenkte at et spørreprogram med veldig enkle spørsmål, og helt medium smarte deltakere kunne være et godt og morsomt tiltak for å forbedre mitt eget og andres kunnskapsnivå, fortsetter han.

Dag Otto: – Tror han elsker å se meg streve

To nye lag skal hver uke konkurrere mot hverandre, med Lauritzen som fast lagkaptein gjennom hele sesongen.

Han mistenker at Ødegård bestemte seg for å lage programmet for å sette makkeren i dårlig lys.

– Når Kristian skulle finne noe å utfordre meg på, så måtte det selvfølgelig bli noe han er god på selv, altså kunnskap og fakta. Kristian er en erfaren quiz-mann, han er jo tidligere programleder for TV2-nøttene og kan mye.

– Jeg tror han elsker å se meg streve med å huske hva for eksempel barnet til sauen heter, da fryder han seg godt. I tillegg utsetter han meg for både elektriske støt og andre ubehageligheter dersom jeg svarer feil underveis, sier Dag Otto.

«Kroppen & 80-tallet»

Hvert program tar for seg to quiz-kategorier, som for eksempel «Kroppen & 80-tallet», «Jesus & norske hits» og «Pattedyr & data». Felles for alle, inkludert Dag Otto, er at ingen får vite hvilke to kategorier de skal opp i. Alle stiller helt uforberedt når de setter seg i studio.

Spørsmålene er gjennomgående enkle, men kunnskapshullene er mange og store.

Gjestene i quizen er alt fra skuespillere og komikere til politikere og samfunnsdebattanter.

Du kan se premieren på Huskestue er onsdag 8. april klokken 20.00.