PRØVER SEG I NORSKE THE VOICE: England Brooks-Ellingsen håper mentorene snur seg når hun fredag har blind audition i The Voice. Foto: Robert T. Dreier Holand/TV 2
PRØVER SEG I NORSKE THE VOICE: England Brooks-Ellingsen håper mentorene snur seg når hun fredag har blind audition i The Voice. Foto: Robert T. Dreier Holand/TV 2

England (58) er eldst i The Voice: – Musikk har ingen alder!

Fredag prøver amerikaneren seg foran de norske mentorene.

Hun har en mørk, hes stemme og snakker med energien til en tenåring. Men det ér noen tiår siden hun var ungjente, i alle fall fysisk. 

– Det kan godt være at jeg er den eldste her, men musikk har ingen alder, smiler England Brooks-Ellingsen (58). 

Fikk Facebook-støtte fra bodøværingene

Hun er på plass i en gammel flyhangar på Fornebu for å blottlegge sangstemmen foran de fire mentorene i The Voice. I fredagens program sitter de med ryggen til når England synger «Therapy» av soul- og R&B-dronning Mary J. Blige.

58-åringen forteller at veien til  påmeldingen var lang. Hun var lenge usikker på om hun i det hele tatt skulle tørre.

 – Så gikk jeg bare for det. Jeg skrev en status på Facebook om at jeg nettopp har blitt utfordret til å gjøre dette. «Tør jeg?». Og svarene kom i løpet av 15 sekunder, boom, boom, boom!

– Over 283 svar mente at jeg måtte kjøre på og synge. Til og med ordføreren i Bodø sendte meg en melding og sa at jeg var en god ambassadør for Bodø, og at jeg måtte gjøre dette. Så da tenkte jeg «vet du hva, jeg har faktisk byen min bak meg. Uansett hva som skjer», forteller hun til TV 2.

Fulgte kjærligheten fra USA til Nord-Norge

Sesongens eldste deltaker kommer opprinnelig fra Los Angeles i USA. Hun forteller at det var kjærligheten som tok henne til den nord-norske byen.

– Jeg møtte eksmannen min på internett ved en feiltagelse. Jeg skulle egentlig prøve å registrere meg for å få et månedlig horoskop, og så stod det at jeg måtte fylle ut en profil for å få det. Den nettsiden har de beste horoskopene, ler hun.

– Og plutselig fikk jeg beskjed om at de hadde funnet den perfekte mannen for meg. Så jeg trykket på linken hans, og plutselig så jeg at det stod «Bodø». Jeg tenkte «hæ, hva er Bodø?». Og så så jeg at det var i Norge. Den såkalt perfekte matchen viste seg til slutt å ikke være mannen, men stedet. Nå har jeg bodd i Bodø i ti år, fortsetter hun. 

Tror ikke noen vil snu seg

Nå har altså musikken midlertidig tatt henne fra Bodø til en lyssatt flyhangar på Østlandet. 

Om hun går videre eller ei, gjenstår å se i fredagens program. Selv har hun minimale forventninger om videre deltakelse.

– Uten å høres negativ ut for meg selv, må jeg innrømme at jeg ikke tror noen kommer til å snu seg rundt. Men jeg har satt meg selv i denne situasjonen, så jeg får bare ta det som kommer. Og så kan de jo ikke se meg, og det er litt kult! De må bare dømme meg på bakgrunn av hva de hører.

Uansett hva som skjer på The Voice-scenen, mener England at hun har fått mye ut av sangkonkurransen.

– Denne utfordringen vekket noe i meg. Livet ble spennende! Å gå på precast-runder og så blind audition i tillegg til å gå på skole, norskkurs og jobb er tøft ... Men det er verdt det! Jeg føler meg levende, jeg føler meg skikkelig levende!

Se hvordan England gjør det i The Voice fredag klokken 20.00 på TV 2. Se programmet på TV 2 Sumo her (krever abonnement).