«Sitatmaskinen» fikk sparken igjen

Ian Holloway blir erstattet av klubblegende i Millwall.

Få managere er mer underholdende enn Ian Holloway.

Mannen er en vandrende sitatmaskin.

Her er noen av gullkornene han har kommet med:

«Akkurat nå går alt galt for meg. Dersom jeg falt opp i en tønne med pupper, ville jeg kommet ut mens jeg suttet på tommelen min.» – QPR gikk gjennom en dårlig periode.

«Får å si det på en fin måte. Dersom du er ute på byen og er ute etter å få med deg en ung jente og klarer det. Da har du oppnådd det du ville. Vi fremstod ikke så bra som vi skulle i dag, men vi fikk snøret i bunn. Noen uker ser damen bra ut, andre ikke. Prestasjonen vår i dag var nok ikke den flotteste damen, men vi fikk henne i det minste i taxien. Det var kanskje ikke den flotteste damen vi fikk med oss hjem, men det var likevel hyggelig og veldig fint. Så tusen takk, la oss ta en kopp kaffe.» – Etter en lite «pen» seier for QPR over Chesterfield.

«Det er helt i orden å ha en fantastisk pianist til å spille, men det hjelper lite hvis ikke du har noen til å få pianoet på scenen først. Da ville pianisten stå der uten noe piano å spille på.» – Etter at han ble kritisert for å bruke defensive spillere på midtbanen.

«Det var flaks linjemannen sto foran meg, for da ville jeg ha pirket i ham med en pinne for å se om han var våken.» – Holloway var ikke helt fornøyd med assistentdommeren i en kamp mot Bristol City.

«Han er over 180 cm høy, kanongodt trent, ser bra ut – det må være noe galt med ham. Forhåpentligvis har han utstyr som en hamster. Det ville gitt oss alle en bedre følelse. Når det er sagt, så har jeg og fruen en hamster hjemme, og pikken hans er enorm.» – Om Cristiano Ronaldo.

Fikk sparken
Nå er Holloway arbeidsløs igjen.

Etter at han fikk sparken i Crystal Palace forrige sesong, overtok han managerjobben i Millwall i januar. 

Han reddet klubben i Championship, men denne sesongen har det gått trått for londonklubben.

Etter fire strake tap, begynner det å bli langt opp til sikker plass. Og tirsdag ble han løst fra kontrakten.

– Det var en tung beslutning å ta, for vi hadde virkelig håpet at «Ollie» skulle være mannen som tok oss videre til neste nivå. Jeg ønsker å takke ham for det han har gjort, og spesielt for at han holdt oss i Championship i mai i fjor. Denne sesongen har derimot vist seg å være utfordrende og vi har igjen en tøff utfordring for å unngå nedrykk, sier klubbformann John Berylson i en pressemelding.

Tidenes toppscorer tar over
Klubblegenden Neil Harris overtar manageransvaret inntil videre.

Harris er tidenes toppscorer i klubben med 125 ligamål.

Men det kunne blitt flere. Etter at han fikk gullstøvelen for å være den mestscorende spilleren i det engelske ligasystemet i 2000/01-sesongen, så fikk han diagnosen testikkelkreft.

Han var et år borte fra fotballen, og da han hadde vunnet kampen mot kreften så klarte han ikke å spille seg inn på laget.

Etter et utlån til Cardiff, ble han solgt til Nottingham. Han ble ingen suksess på City Ground, og ble leid ut til Gillingham. I 2007 var han tilbake i Millwall. Han avsluttet karrieren i Southend i 2013.

Nå skal han forsøke å redde klubben i Championship.

– Neil Harris har sagt ja til å ta over manageransvaret ut sesongen, og jeg er sikker på at Millwall-fansen vil gi ham all den støtten han trenger de neste månedene, mens vi prøver å snu den negative formen vi har vært i, sier Berylson.