I RETTEN: Advokat Espen Wangberg (fra v.), advokat Knut Fure, advokat Gunhild Bergan og aktor Alvar Krafft Randa i rettssaken mot fem personer i en grov overgrepssak som begynte i Drammen tingrett mandag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
I RETTEN: Advokat Espen Wangberg (fra v.), advokat Knut Fure, advokat Gunhild Bergan og aktor Alvar Krafft Randa i rettssaken mot fem personer i en grov overgrepssak som begynte i Drammen tingrett mandag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Overgrepstiltalt (32) og barnet identifisert i sosiale medier 

DRAMMEN TINGRETT (TV 2): Nå har politiet tatt beslag i en Instagram-konto og startet full etterforskning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er et stort problem for min klient. Han vurderer ikke å forklare seg videre, selv om han ønsker det, sa 32-åringens forsvarer Gunhild Bergan i retten tirsdag morgen.

Da rettsforhandlingene startet tirsdag, fortalte aktor Kristin Røhne i retten at den tiltalte mannen og hans barn er blitt identifisert på sosiale medier. Også barnas mødre er identifisert. Politiet har tatt beslag i en Instagram-konto og sperret den.

På grunn av opplysningene som kom fram, tok retten pause mens dommerne på nytt vurderte om dørene skulle lukkes. Retten bestemte at dørene skal lukkes for andre enn medlemmer av pressen.

Verken forsvarer Bergan eller aktor Røhne ønsker å si noe mer om identifiseringen av den tiltalte mannen under henvisning til at saken er under etterforskning.

Bergan gjentok i åpen rett at hun ønsker lukkede dører.

Tre menn og to kvinner står tiltalt i overgrepssaken i Drammen tingrett. Blant annet er to babyer blitt utsatt for svært alvorlige overgrep, ifølge tiltalen. Disse barna er 32-åringens sønn og datteren til hans tidligere kjæreste (23), som også er tiltalt i saken.

Torsdag måtte rettsforhandlingene avbrytes da 23-åringen forklarte seg. Hun gråt under forklaringen og klarte til slutt ikke å svare på flere spørsmål.

Kvinnens forklaring fortsetter tirsdag. Etter henne skal en 27-årig Oslo-mann forklare seg.