– En ny sesong uten Mesterliga-spill er Uniteds mareritt

Ståle Solbakken mener klubben, Van Gaal og spillerne har et kjempepress på seg.

Manchester United-Arsenal 1-2

Mandag gjestet FC København-trener Ståle Sobakken TV 2s FA-cup-studio.

Etter å ha sett Danny Welbeck sende sine gamle lagkamerater ut av FA-cupen, tok Solbakken – sammen med TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt – for seg Manchester United-manager Louis van Gaal.

– Dette var en forferdelig og en helsvart kveld for Van Gaal. Og han vet at dette bare kommer til å balle på seg, sier Thorstvedt.

Solbakken: – En iskald personlighet
– Men han har en slags positiv arroganse over seg, og han vet godt at om United blir nummer fem eller seks, så kommer det ikke til å skje noe. Men det å gå inn i en ny sesong uten Mesterliga-spill er et mareritt for alle i klubben og for Van Gaal, kommer det fra Ståle Solbakken, som likevel er sikker på at United-manageren sitter trygt i stolen på Old Trafford.

– Han har en iskald personlighet, og jeg tror ikke han frykter for jobben. Han har mestret klubber som Bayern München og Barcelona, han har vært i mange stormer og han har kommet fint ut av det til slutt.

– Har et kjempepress på seg
Erik Thorstvedt er enig med FCK-treneren.

– Er det noen som skal greie dette, er det Van Gaal. Men det blir tøft fremover, sier Tottenham-legenden.

Solbakken tror «hele» Manchester United kjenner presset.

– United som klubb, Van Gaal som manager og spillerne har et kjempepress på seg resten av sesongen. De har et større press på seg enn noen annen klubb i England, det er helt sikkert, slår Solbakken fast.

Se Solbakken og Thorstvedt diskutere Van Gaal øverst!

Manchester United ligger på en foreløpig 4. plass i Premier League, ett poeng bak Arsenal på 3. plass og to poeng foran Liverpool på 5. plass.