Studenter hudflettes etter at denne rasisme-videoen ble lekket på nett

– Jeg håper at de tenker nøye gjennom hva de har gjort mens de pakker sakene sine, fråder den rasende rektoren ved universitetet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentorganisasjonen Sigma Alpha Epsilon (SAE) ved University of Oklahoma kjeppjages nå fra skolen etter at en video hvor deres medlemmer synger rasistiske sanger ble sluppet anonymt på nett.

Se videoen øverst i saken. 

I videoen, som er tatt opp på en buss, synger medlemmene med svært rasistisk ordbruk at svarte aldri vil få bli med i organisasjonen. De referer også til lynsjing av afro-amerikanere.

– Dette er ikke våre verdier. Jeg håper de tenker nøye gjennom hva de har gjort mens de pakker sakene sine, sier David Boren, rektor ved universitetet.

Må ut innen tirsdag

Rektoren kaller videoen en skam, og har gitt medlemmene klar beskjed om at de må forlate huset tilhørende studentorganisasjonen innen tirsdag.

– Huset vil bli stengt, og spør du meg vil de aldri komme tilbake igjen, sier rektoren til CNN.

Sigma Alpha Epsilon er en landsomfattende studentorganisasjon i USA. De disponerer studenthus på forskjellige amerikanske universitetscampus.

Har startet etterforskning

Selv om organisasjonen nå blir kjeppjaget fra huset ved universitetet i Oklahoma er det fremdeles uvisst hvilke konsekvenser saken vil få for studentene som er avbildet i videoen.

Flere har tatt til ordet for at studentene må utvises, og universitetet har satt i gang sin egen etterforskning for å finne ut navnene på dem som deltok i den rasistiske sangen.

– I det afro-amerikanske miljøet på skolen ble vi sint og frustrert av videoen, men ikke sjokkert. Dette skjer hver dag, men det måtte bli fanget på kamera for å få nasjonal oppmerksomhet, sier Meagan Johnson, student ved universitetet. 

Videoen nådde internett på søndag, og har skapt store overskrifter i USA.