Hadde hatt lappen i én måned – så råkjørte han forbi politiet i 165 km/t

To 18-åringer villmannskjørte mens uværet «Nina» herjet på det verste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To ferske sjåfører fikk kortvarig glede av å kunne kjøre bil etter at de kappkjørte på motorveien sør for Bergen 10. januar i år. De råkjørte nemlig forbi en en sivil politibil.

Den ene unge mannen hadde bare hatt førerkort i en måned, mens den andre hadde kjørt i underkant av ett år, skriver bt.no.

Dømt i Bergen tingrett

– Oi oi oi. Dette er beslag, sier politimannen i den sivile politibilen umiddelbart idet den første bilen suser forbi dem i enorm hastighet. Så kommer en bil til ...

Se opptaket fra politibilen øverst i saken!

Sekunder etter tar de opp jakten. Speedometeret i politibilen viser 165 kilometer i timen i 80-sonen på motorveien sørover fra Bergen mot bydelen Fana.

Fikk panikk

Den ene 18-åringen stanset noen hundre meter etter at politibilen skrudde på blålysene. Den unge mannen som bare hadde hatt førerkort i en måned fikk panikk og gasset på. Han ble senere sporet opp hjemme.

Mandag måtte de to møte i Bergen tingrett. De forklarte råkjøringen med at de ville teste bilene sine. Tenåringene mistet førerkortet i henholdsvis 24 og 27 måneder. Begge må kjøre opp på nytt. 

Den ferskeste sjåføren ble dømt til fengsel i 34 dager. 14 dager gjøres ubetinget. Kameraten ble dømt til betinget fengsel i 18 dager.

Stor risiko

Leder for trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Atle Heradstveit, sier at de stadig ser at unge menn tar stor risiko i trafikken.

– Man er villig til å ta høy risiko når du kappkjører i den hastigheten, sier han til ba.no.

Politiet i Bergen legger også vekt på at det var svært dårlige kjøreforhold denne natten. Det var mørkt, sterk vind og våt veibane.