SJOKKERT: Renovasjonsarbeider Kevin McGill må sone 30 dager for å ha startet arbeidsdagen for tidlig. Foto: WSB-TV
SJOKKERT: Renovasjonsarbeider Kevin McGill må sone 30 dager for å ha startet arbeidsdagen for tidlig. Foto: WSB-TV

Kevin (48) dømt til fengsel for å komme på jobb for tidlig

Innbyggerne i forstaden Sandy Springs utenfor Atlanta mente søppelbilen bråkte for mye for tidlig på dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Renovasjonsarbeider Kevin McGill (48) jobber i firmaet Waste Management, et privat firma som har kontrakt med kommunen om å utføre søppelhenting i flere forsteder i Atlanta i delstaten Georgia.

For noen uker siden ble han anmeldt av innbyggere i forstaden Sandy Springs, nord for byen, fordi de mente han bråkte for mye med søppelbilen tidlig på morgenen.

I anmeldelsen ble det lagt ved stillbilder som viste at McGill startet sin runde med søppelbilen klokken 05 på morgenen.

– Ble målløs og sjokkert

Beboerne viste til at det etter kommuneloven ikke er tillatt å forstyrre privatlivets fred med å samle inn søppel før klokken 07 på morgenen i denne forstaden som består av dyre villaer som huser øvre middelklasse og oppover.

Den tidligere ustraffede McGill trodde han skulle få en bot, men da han uten advokat troppet opp i tinghuset i Atlanta 20. februar ble han dømt til å måtte sone 30 dager i fengsel for å ha forstyrret privatlivets fred.

– Jeg ble målløs og sjokkert og visste ikke hva jeg skulle tro, sier McGill til den lokale TV-stasjonen WSB-TV.

– Sjenanse for beboerne

Det var Bill Riley fra påtalemyndigheten som la ned påstanden om ubetinget fengsel for renovasjonsarbeideren.

Han argumenterte med at innsamlingen av søppel så tidlig på morgenenen var til sjenanse for beboerne som ønsket å sove på den tiden av døgnet.

– Bøter ser jo ikke ut til å fungere, så det eneste som ser ut til å kunne stoppe denne aktiviteten er at de faktisk kommer i fengsel, sier Riley.

På grunn av at McGill har kone og to små barn å forsørge ble han innvilget å kunne sone dommen i helgene.

Han startet sist helg og må tilbringe de neste 13 helgene, over tre måneder, bak lås og slå, mens han kan fortsette i jobben som renovasjonsarbeider i ukedagene.

Overdreven straff

McGill har nå skaffet seg advokat og har anket dommen.

– Dette er den mest overdrevne straffen for en slik forseelse jeg noensinne har sett, sier Kimberly Brandon, hans advokat.

Hun forteller at firmaet Waste Management driver over hele USA og omsatte i fjor for over 90 milliarder norske kroner.

Kevin McGill ble i tingretten også dømt til seks måneders prøvetid.

Privatisert nesten alt

Bydelen Sandy Springs har privatisert nesten alle sine tjenester, herunder de kommunale idrettsanleggene, kommunikasjon, parkering, økonomisk utvikling samt kundesenteret.

På sin nettside forteller de at «dette er en forretningsmodell som skaper en proaktiv, responsiv og effektiv tilnærming til å utføre de kommunale tjenestene».

Innbyggere i bydelen inkluderer kjente profesjonelle idrettsutøvere, ledere for flyselskapet Delta Airlines samt rapperen Akon.