PÅ TOPP: Bournemouth topper tabellen i Championship. Men de har bare ett poeng ned til Norwich på femteplass.
PÅ TOPP: Bournemouth topper tabellen i Championship. Men de har bare ett poeng ned til Norwich på femteplass.

Tidenes jevneste opprykksrace

Ti serierunder før slutt er det ett poeng som skiller de fem første lagene i Championship. Les alt om helgens runde.

Kampen om å rykke opp til Premier League er vanligvis jevn og intens, men sjelden har man sett en jevnere opprykkskamp enn det man har fått servert denne sesongen. Med ti runder igjen å spille, skiller det nå bare ett poeng mellom de fem øverste lagene på tabellen.

Fredag kveld reiste AFC Bournemouth til London for å møte et formsvakt Fulham, og der fikk de overraskende lite motstand. På fantastisk vis spilte de ut hjemmelaget på Craven Cottage, og de ga seg ikke før de hadde satt inn fem flotte scoringer. Bournemouth tok turen opp på tabelltopp takket være de tre poengene, men det var ventet at minst ett lag ville passere The Cherries på tabellen i løpet av lørdagen.

Middlesbrough trengte bare ett poeng borte mot Nottingham Forest for å gå opp på tabelltopp, og ting så lyst ut da de ledet 1-0 midtveis i første omgang. Supporterne sang om tabelltopp, men senere ble det stille blant bortefansen da Forest snudde kampen med to scoringer. Middlesbrough har nå bare vunnet to av sine seks siste kamper, og grunnen til det kan nok skyldes fraværet til den viktige midtstopperen Daniel Ayala som har vært ute med skade.

Med Middlesbrough-tap lå alt til rette for at Derby County igjen kunne overta tabelltoppen. De tok imot Birmingham City hjemme på Pride Park, og det var ventet at The Rams ville ta tre poeng. Slik så det også ut til å ende da Derby ledet 2-0 etter 90 minutter, men to overtidsscoringer førte til at kampen endte uavgjort, og ett poeng var ikke godt nok til å klatre til topps.

Watford var det siste laget som hadde muligheten til å passere Bournemouth på tabellen, men i likhet med Derby og Middlesbrough klarte heller ikke The Hornets innkassere tre poeng denne helgen. Watford hadde dog svært tøff motstand ettersom de møtte Wolverhampton Wanderers på bortebane, og vil nok likevel være svært fornøyd med 2-2 i et intenst oppgjør på Molineux.

Norwich City måtte igjen klare seg uten Alexander Tettey på banen, ettersom han var suspendert etter å ha mottatt sitt tiende gule kort for sesongen mot Ipswich forrige helg. Det så likevel ikke ut til å bry de noe særlig i lørdagens kamp mot Millwall på The Den. Millwall hadde ikke vunnet på hjemmebane siden oktober, og de var aldri i nærheten av å gjøre det mot Norwich. Gultrøyene vant hele 4-1, og seiler frem som den kanskje største opprykksfavoritten i Championship.

Verken Ipswich Town eller Brentford hadde muligheten til å klatre opp på tabelltopp denne helgen, men for å henge med helt i toppen burde de helst sikre seg tre poeng da de møtte hverandre på Portman Road. Begge lagene gikk i strupen på hverandre, noe som førte til at vi fikk servert en sjanserik og underholdene kamp. Jonathan Parr startet kampen på venstrekanten til Ipswich, og kom seg til flere gode sjanser for blåtrøyene. Til tross for mange store sjanser til begge lag, endte det hele med poengdeling.

Disse resultatene i toppen av tabellen førte til at Bournemouth, Derby, Watford og Middlesbrough alle har 66 poeng, mens Norwich følger bare poenget bak. Bare ett poeng skiller de fem øverste lagene på tabellen, og like bak disse finner vi Ipswich Town og Brentford på henholdsvis 62 og 61 poeng. Det er liten tvil om at det ligger an til å bli en utrolig spennende opprykkskamp denne våren.

Spennende blir nok likevel ikke det riktige ordet å bruke når man skal beskrive bunnstriden i Championship. De tre nederste lagene på tabellen ser forholdsvis fortapte ut, og Fulham som ligger like over streken har hele åtte poeng ned til nedrykksplass. Blackpool gikk på sitt fjerde strake tap da de møtte Sheffield Wednesday, og manager Lee Clark innrømmet til lokalavisen at han allerede planlegger for en sesong i League One til høsten.

Millwall har også fire tap på rad, og det er lite som tyder på at de vil kunne klatre opp på trygg plass før sesongslutt. Wigan Athletic var det derimot knyttet litt mer forventinger til, etter at de tok to strake borteseire i den foregående uken. Dessverre for The Latics fikk de en ny nedtur da Leeds United kom på besøk på lørdag. Wigan tapte kampen 0-1, og står fortsatt uten hjemmeseier siden august.

Rundens spiller: Brett Pitman (AFC Bournemouth)
Noen ble litt overrasket da Brett Pitman ble foretrukket på topp fremfor Yann Kermorgant da Bournemouth møtte Fulham fredag kveld. Kermorgant scoret nemlig to mål noen dager i forveien da The Cherries slo Wolverhampton Wanderers, og det var ventet at han ville få muligheten igjen på topp. Manager Eddie Howe angrer nok likevel ikke på valget sitt etter Fulham-kampen. Pitman var i en egen klasse, og spilte en av sine beste kamper noensinne i Bournemouths 5-1 seier. Han scoret to ganger, og på den ene scoringen løp han med ballen fra egen banehalvdel før han plasserte den sikkert i mål.

Rundens scoring: Steve Cook (AFC Bournemouth)
Bournemouth-stopper Steve Cook tar ofte turen fremover på banen når det passer seg. Han har ved flere anledninger vist at han kan tilføre laget noe ekstra fremover på banen, som for eksempel da han scoret med et lekkert brassespark i en kamp mot Ipswich Town forrige sesong. Fredag kveld vartet han opp med nok en lekkerbisken da han på vakkert vis klemte ballen i lengste kryss fra hjørnet av sekstenmeteren. Du ser ikke mange midtstoppere score flottere mål denne sesongen.

Rundens bom: Daryl Murphy (Ipswich Town)
Championships toppscorer scoret igjen da Ipswich Town spilte uavgjort mot Brentford denne runden, men alt publikum kommer til å huske etter kampen var hans forferdelige bom. Jonathan Parr kom seg fri på venstresiden, og serverte ballen på sølvfat til Murphy. Sistnevnte kunne bare bredside ballen i mål med høyrefoten, men valgte heller å bruke venstrefoten. Det resulterte i at ballen på utrolig vis gikk over mål, til tross for at det nesten ville vært lettere å sette ballen i mål enn å skyte over. Det spørs om Murphy fikk mye søvn natt til søndag.

Rundens filming: Fernando Forestieri (Watford)
Watfords italienske angrepsspiller har hatt et frynsete rykte siden han kom til England. Han har ofte falt veldig lett, men denne sesongen har han holdt seg unna kontroverser. Dessverre havnet han igjen i medias søkelys etter en håpløs filming på overtid i kampen mellom Wolverhampton Wanderers og Watford. Bakary Sako og Forestieri dyttet hverandre i brystkassen etter en duell, og på teatralsk vis kastet Forestieri seg i bakken samtidig som han holdt seg for ansiktet. Det hele endte med at Sako ble utvist, og i verste fall kan han bli utestengt i tre kamper.

Rundens erting: Dave Whelan (Wigan Athletic)
Tidligere i uken kom nyheten om at Wigan-eier Dave Whelan gir seg som styreformann, og overlater ansvaret til barnebarnet David Sharpe. Foran kampen mellom Wigan Athletic og Leeds United holdt han en avskjedstale foran publikum, men etterhvert ble han overdøvet av lyden fra de mange tilreisende Leeds-supporterne. Han var da raskt frempå med å påpeke at Leeds ikke hadde vunnet FA-cupen på 25 år, til stor fornøyelse for hjemmefansen. Det skal dog sies at det faktisk har gått hele 43 år siden forrige gang Leeds kunne løfte FA-cuppokalen.