Tvers gjennom EU-kontrollen, selv om den har gått voksne 320.000 kilometer. Men så steller også Tom godt med bilen sin. Foto: Per Boseth Johansen, ta.no/Amedia.
Tvers gjennom EU-kontrollen, selv om den har gått voksne 320.000 kilometer. Men så steller også Tom godt med bilen sin. Foto: Per Boseth Johansen, ta.no/Amedia.

Tom steller like godt med bilen som med kvinnfolk

Rett gjennom EU-kontrollen etter 320.000 kilometer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilen til Tom Gulliksen fra Skien har så langt gått 320.000 kilometer. Denne uken var det tid for EU-kontroll igjen og bilen gikk rett gjennonm uten en eneste feil.

Skal vi oversette bilverkstedenes terminologi til tannlegespråket så var det null hull for den 11 år gamle Toyotaen. Nå satser eieren på at bilen skal greie 80.000 kilometer til og dermed runde 400.000 kilometer i EU-kontrollen om to år. Det skriver ta.no.

- Jeg liker denne bilen. Den er god å sitte i og god å kjøre, sier Gulliksen. Dessuten mener Tom at den må være usedvanlig tålmodig siden den har orket å høre på at tullet som Tom har pratet med seg selv om gjennom 320.000 kilometer.

Konferansier

Mange kjenner skiensmannen som pratemaker i forbindelse med åpning av nye butikker og kjøpesentre. Han har blant annet ansvaret for festen når Norgesgruppen åpner nye butikker rundt omkring i landet. Det innebærer mye kjøring.

- De siste årene har jeg kjørt over 40.000 kilometer hvert år, forteller han. Årsaken til at bilen har holdt så lenge skal være svært godt stell.

Pent stell

- Det blir som med gode venner. Steller man pent med dem så beholder man dem, kommer det klokt fra Gulliksen.

Det samme gjelder forresten med kvinnfolk skal vi tro en kvinnestemme i bakgrunnen. Oversatt i praksis betyr det at den 11 år gamle Toyota Previaen på grønne skilter har gjennomgått alle servicer, og skal vi tro Gulliksen har det lønt seg.

Service før ferie

- Det har jo vært perioder med dårlig råd. Da har bilen fått service før jeg har fått ferie, humrer han.

Om bilen skal få ferie når den om to år trolig runder 400.000 på speedometeret er foreløpig uvisst.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ta.no - her:

LES OGSÅ: Derfor kan du ikke alltid stole på EU-kontrollen