UDI-TALL:  UDI-direktør Frode Forfang da han presenterte tall for innvandringen til Norge i 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UDI-TALL:  UDI-direktør Frode Forfang da han presenterte tall for innvandringen til Norge i 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Antall asylsøkere fortsetter å falle

I årets to første måneder er det kommet 1.132 asylsøkere til Norge. Det er mer enn 200 færre enn til samme tid i fjor, da det kom 1.344 asylsøkere i samme periode.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Asylsøkere fra det borgerkrigsherjede Syria topper årets liste med 201 søkere, en andel på nesten 18 prosent, viser nye tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

På andreplass kommer afghanere med 110 søkere. Det er nesten dobbelt så mange som til samme tid i fjor, og dette er eneste gruppen som øker i antall, bortsett fra syrerne. Over halvparten av afghanerne, 65 personer, har oppgitt at de er enslige mindreårige under 18 år. Afghanere utgjør dermed over halvparten av de totalt 126 enslige asylsøkerne under 18 år som har kommet til Norge i år.

Til nå i år er det kommet 94 personer fra Eritrea, og de utgjør den tredje største gruppen søkere. På fjerdeplass kommer asylsøkere fra Kosovo med 79 personer. Avslagsprosenten for borgere fra Kosovo i fjor og i år er godt over 99 prosent, viser tallene fra UDI.

Sverige har mottatt 8.942 asylsøkere så langt i år, åtte ganger så mange som Norge. (©NTB)