DREPT: Politiets tekniker arbeider på plassen i nærheten av Uddevalla sykehus der tre personer ble funnet døde lørdag morgen.  Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / NTB scanpix
DREPT: Politiets tekniker arbeider på plassen i nærheten av Uddevalla sykehus der tre personer ble funnet døde lørdag morgen.  Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / NTB scanpix

Trippeldrapet i Uddevalla

Kilder til svensk avis:
Derfor ble ungdommene drept 

Ubetalt gjeld skal ha endt med at tre unge mennesker mistet livet, skriver Göteborgs-posten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre ble funnet drept ved en parkeringsplass ved sykehuset i Uddevalla lørdag morgen. Den ene befant seg i en bil, mens de to andre ble funnet på gaten utenfor. Ofrene er en kvinne på 18 år og to menn på 21 og 22 år.

Søndag morgen slo politiet til mot en leilighet i Uddevalla og pågrep to personer, skriver Expressen.

De er født i 1992 og 1993 og er begge fra Uddevalla. De er kjent av politiet fra før og tidligere straffedømt.

Skyldte penger

Bakgrunnen for trippeldrapet ser ut til å være en krangel under en kjøretur fra flyplassen Landvetter utenfor Göteborg, ifølge Göteborgs-posten.

De to mennene og kvinnen, som senere ble drept, var fredag kveld på vei ut til flyplassen for å møte den eldste av personene som nå er pågrepet, skriver avisen. En av mennene skal ha vært bekymret fordi han skyldte vedkommende penger. 

Ifølge opplysningene avisen sitter på, ble tonen mellom de unge menneskene stadig skarpere. På parkeringsplassen skal mannen, som er 22-år, plutselig ha skutt begge mennene og kvinnen.

Befant seg på feil sted til feil tid

Dette skjedde ifølge politiet mellom klokken 01 og 01:30 natt til lørdag. Deretter skal 22-åringen ha forsvunnet inn i en av leilighetene som politiet slo til mot søndag. 

I leiligheten bor den ett år yngre slektningen, som også er pågrepet.

– Begge er arrestert, mistenkt for mord, viser den foreløpige etterforskningen, sier etterforskningsleder Daniel Edsbagge til GP.se.

Den 18 år gamle kvinnen skal ikke ha hatt noe med den påståtte uenigheten mellom mennene å gjøre.

– Anklagene er absurde

Politiet arbeider nå med avhør, oppfølging av tips og med kartlegging av ofrenes siste døgn.

Ifølge advokaten til den eldste broren, nekter han for å ha noe med drapene å gjøre.

– Han anser anklagene som absurde, ettersom han er en god venn av begge de mannlige ofrene, sier Bo Hallgren til SVT.

Oppdaget av jogger

Det var en jogger som oppdaget den ene døde mannen like før klokka 07 lørdag morgen. Den døde var da i en bil. Da politi og ambulansepersonell kom til stedet, oppdaget de to døde til som lå i nærheten av bilen.