Italiensk fotball hyller Mattiello (19) etter grusomt beinbrudd

Den unge midtbanespilleren ble sendt direkte til sykehus for operasjon.

Chievo 0-0 Roma 

Video med tillatelse fra C More. Vi advarer mot svært sterke bilder.

Det endte 0-0 mellom Chievo og Roma i søndagens Serie A-oppgjør, men kampen vil for all ettertid bli husket for Federico Mattiellos forferdelige beinbrudd.

19-åringen, som er på utlån fra Juventus til Chievo, gikk inn i duell med Roma-spiller Radja Nainggolan. Begge spillerne kom inn med forholdsvis stor kraft, uten at det på noen som helst måte så ut til å være en stygg takling.

For unggutten endte det imidlertid med verst tenkelige utfall – antatt brudd i både skinnbeinet (tibia) og leggbeinet (fibula).

Full forvirring

Det tok flere sekunder før spillerne så ut til å oppdage alvoret i situasjonen. Det skjedde først da Mattiello forsøkte å reise seg opp på beinet.

Da reagerte spillere fra begge lag med å rope etter medisinsk personell.

Radja Nainggolan, som påførte unggutten skaden, skjønte først ikke hva som hadde skjedd.

– Etter sammenstøtet ville jeg ha frispark. Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd. Begge gikk inn med i en solid takling og beinet hans ble fanget under meg. Han er en ung gutt som har gjort det bra denne sesongen. Vi sender ham masse lykke til og tilbyr en klem, sa Romas midtbanespiller etter kampen.

Romas midtstopper Leandro Castan vet selv alt om å være skadet. Denne sesongen har vært et mareritt for brasilianeren, som i desember ble operert for en medfødt misdannelse i hjernen.

– Forza Mattiello!, skrev han på twitter. 

Hylles av Serie A-kolleger

I timene etter den brutale skaden har twitter flommet over av støttemeldinger til talentet. Serie A-kolleger har stått i første rekke.

– En fryktelig skade, men det blir bare en smertefull hindring i en lang karriere med suksess. Vi venter på deg, skriver Juventus-manager Massimiliano Allegri på twitter.

Roma-manager Rudi Garcia, som er under hardt press på grunn av svake resultater, ville først og fremst vie oppmerksomheten til Mattiello.

– Det triste i dag er Mattiellos skade, så mine tanker går først og fremst til ham.

Juventus-spiller Claudio Marchisio hadde følgende å si.

– Vi står alle ved din side. Jeg så nettopp bildene. Absurd!

Lagkamerat Ezequiel Schelotto, som var like ved da skaden inntraff, var rystet.

– I dag har jeg ikke så lyst til å snakke. Alle mine tanker går til Mattiello. Jeg er, vi er, alle ved din side.

Ble sendt direkte til operasjon

Chievo-manager Rolando Maran var tydelig preget etter kampen.

– Det var helt grufullt. Vi er alle svært opprørte. Federico har bare vært hos oss et par uker, men han har gjort sakene sine svært godt. Vi kan alle se at han er en veldig fin fyr i tillegg til å være en god fotballspiller.

For Mattiello venter nå operasjon, ifølge en pressemelding fra moderklubben Juventus.

19-åringen ble sendt direkte til sykehus for operasjon med Juventus' klubblege Fabrizio Tencone tilstede.