Duellen: Chris Paul (med ballen) mot Stephen Curry er den viktigste duellen når Golden State Warriors og Los Angeles Clippers møtes i kveld. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Duellen: Chris Paul (med ballen) mot Stephen Curry er den viktigste duellen når Golden State Warriors og Los Angeles Clippers møtes i kveld. Ezra Shaw/Getty Images/AFP

Klart for rivaloppgjør i NBA

Golden State Warriors mot Los Angeles Clippers er kanskje NBAs tøffeste rivaleri i dagens NBA. Kl. 20.30 møtes lagene til dyst på Sportskanalen og tv2sumo.no

I kveld kl. 20.30 på Sportskanalen og tv2sumo.no
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers. 

Etter at Los Angeles Clippers hadde slått Golden State Warriors 126-121 i en thriller i den avgjørende kamp syv av første runde av sluttspillet i fjor måtte Los Angeles-politiet bli tilkalt til Staples Center. Warriors-spillerne, og særlig Maurice Speights, likte ikke en del meldinger som ble sendt fra Clippers-spillerne og politiet måtte holde igjen Warriors-spillerne. 

Et nytt rivaleri
Rivaleriet er ganske nytt i morderne NBA. Dette har mye å gjøre med at lagene også bare nylig har tatt steget opp til eliten i verdens beste basketball-liga. Ingen av lagene har vunnet titler i moderne tid, men begge lagene er blant favorittene til å vinne sluttspillet denne sesongen. Golden State Warriors har så langt vært NBAs beste lag med 48 seire og kun 12 tap. Los Angeles Clippers ligger på femteplass i den meget tøffe avdeling vest med 40 seire og 22 tap. 

Hvem vinner duellen
Den største duellen i kampen er på point guard-plassen. Warriors Stephen Curry er en av de aller største favorittene til å vinne årets MVP-kåring, mens Clippers' Chris Paul har vært regnet som NBAs beste point guard i en årrekke. 
- Warriors har den beste recorden i NBA, og Curry gjør laget sitt mye bedre. Det er derfor Curry kan bli kåret til årets MVP, sier kommentator Stig Omland. 

Magikeren Curry
Curry er en eksepsjonelt god skytter, og er dødelig fra distanse. Han er også en magiker med ballen og tryller frem pasninger man knapt har sett maken til på NBA-parketten. Dette har gjort Curry til en av de mest populære spillerne i NBA, I tillegg har 26-åringen blitt en vesentlig bedre forsvarspiller enn i tidligere sesonger og topper NBA i antall steals. Curry utgjør sammen med sin makker Klay Thompson et av de mest fryktede parene i NBA, sammen går de under kallenavnet «Splash Brothers». 

- NBAs beste general
Bak tøylene til Clippers er det Chris Paul som står. Paul topper NBA i assist og har ledet Clippers til 7 seire og 4 tap selv uten lagets andre superstjerne, Blake Griffin, som er ute med en betennelse i albuen. 
- Chris Paul er NBAs beste point guard. Han er den beste generalen i ligaen og ingen styrer sine lagkamerater bedre enn Paul. Og om han må gjøre noe selv så er det veldig sjeldent han svikter, forteller Omland om Clippers-stjernen.

Point guard-duellen avgjør
Duellen mellom Paul og Curry er ofte avgjørende i kampene mellom disse lagene. Lagene har møttes to ganger så langt denne sesongen og vunnet en kamp hver. Da lagene møttes til sluttspillet forrige sesong hadde Clippers en helt klar plan om å stoppe Curry, og la de andre spillerne for Warriors stå frem. Det kan bli tøffere denne sesongen.

Lagkameratene har hevet seg
Currys makker, Thompson, har nemlig tatt store steg og blitt blant de bedre shooting guardene i NBA. Thompson hadde tidligere denne sesongen en historisk kamp da han scorte 37 poeng i en periode mot Sacramento Kings. I tillegg har Draymond Green fått et gjennombrudd og lagets store spiller, australske Andrew Bogut, er tilbake på banen etter å ha sittet ute gjennom hele sluttspillet forrige sesong med skade.

«Lob City»
For Clippers, som går under kallenavnet «Lob City» handler det veldig mye om Paul og center DeAndre Jordan. Kallenavnet kommer av alle flygerne Paul serverer den 213 høye og ekstremt atletiske Jordan. 

- Vi liker hverandre ikke
Kampen i kveld forventes å bli en tøff batalje. Sluttspillet nærmer seg og intensiteten i kampene har hevet seg den siste tiden. Når to av NBAs største rivaler møtes er det som oftest noe helt spesielt. Etter at Warriors tapte mot Clippers 2. juledag denne sesongen sa Draymond Green dette etter kampen: 
- Det var kjedelig. Vi spilte ikke men den intensiteten vi trenger, og det gjorde egentlig ikke de heller. Vi trenger ikke å slåss, men vi trenger heller ikke å late som om vi liker hverandre. Det vet alle at vi ikke gjør. 

Se kampen på Sportskanalen fra kl. 20.30 i kveld.