Skjermdump: NRK
Skjermdump: NRK

Dramatisk fall for Johnsrud Sundby: – Han har slått hodet

Nordmannen traff en stolpe i utforkjøring.

LAHTI (TV 2): Etter en fantastisk prolog, der åtte norske damer og elleve norske herrer gikk videre til sprintfinalene, ble det bokstavelig talt mannefall derfra og ut.

Både Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug, Ola Vigen Hattestad og Sondre Turvoll Fossli var involvert i voldsomme og tidvis komiske fall. Det samme var Heidi Weng i kvinnenes kvartfinale, mens sprintcupleder Finn Hågen Krogh ble disket i sin kvartfinale.

Mest dramatisk så det ut for Johnsrud Sundby, som hadde høy fart i en utforkjøring da han ble taklet av fallet til finske Ristomatti Hakola. Nordmannen skled ut av løypene og inn i et gjerde. Der ble han liggende i flere minutter før han kom seg på beina, og gikk til slutt over målstreken med bøyd hodet. Derfra kom verdenscuplederen seg raskt opp til den norske smørebussen for en sjekk av fysio.

- Det går bra, men han har slått hodet. Det traff en stolpe da han falt ut av løypa. Det har heldigvis ikke kommet noe blod, men han har fått en kul, forteller landslagskoordinator Ulf Morten Aune til TV 2.

- Han er litt mør etter det stygge fallet og trenger hvile. Vi håper det skal være bra til i morgen.

Da går herrene 15-kilometer klassisk i Lahti. Johnsrud Sundby har så godt som sikret sammenlagtseieren i verdenscupen, men Northug overtok andreplassen fra Dario Cologna etter lørdagens sprint, og ligger nå 332 poeng bak Johnsrud Sundby med tre konkurranser igjen av sesongen.