Iphonen eksploderte i bukselomma til Erik

Nå har han andre- og tredjegrads forbrenning på låret, måtte tilbringe ti dager på brannskadeavdelingen – og vil saksøke Apple.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han tar av seg buksa og viser frem den enorme bandasjen legene satte på ham da han forlot brannskadeavdelingen på sykehuset. Erik Johnson tilbrakte nemlig ti dager der, etter at han hevder at en Iphone 5C eksploderte i lomma hans.

– Telefonen min eksploderte. Folk har vanskelig for å tro at det er sant når jeg forteller om det, sier han.

Dramatikken skjedde plutselig og uten forvarsel på valentinsdagen:

– Jeg bøyde meg fremover for å ta nøklene mine da jeg hørte et «pop», etterfulgt av «ssssssh». Så kom det røyk ut og det tok fyr i buksa mi. Jeg stod der bokstavelig talt og hoppet opp og ned for å få telefonen ut av lomma. Men jeg hadde dressbukser på og varmen må rett og slett ha smeltet stoffet, så jeg måtte rive av meg hele buksa, forteller Johnson, som bor i Lindenhurst i New York, til WABC.

– Noen sa at de kunne kjenne lukten av brent hud, fortsetter han.

Forvridd av varmen

Telefonen har nå synlige skader på forsiden, altså skjermen, men det er på baksiden at det virkelig synes hvor ille det har vært: Aluminiumsdekselet til telefonen er helt bøyd.

Apple har hatt relativt få slike episoder med sine produkter tidligere.

– Det er solgt millioner, om ikke milliarder av telefoner det siste året. Ulykkestallene er ørsmå, sier direktør Ronald Gerber i selskapet Angelbeat, som er spesialisert på årsakene til – blant annet – at smarttelefoner eksploderer.

Skader på hovedkortet i telefonen eller bruk av tredjeparts ladere (altså fra andre leverandører enn Apple selv) kan være mulige årsaker til at batteriet overopphetes.

Som å bli brennmerket

– Apple må åpenbart ta en nærmere kikk på hva de sender ut på markedet siden disse produktene potensielt kan være farlige, sier Johnsons advokat Mike Della. Han vil nå stevne Apple på vegne av sin klient.

– Det blir vel omtrent som brennmerking av okser! Slik føltes det for meg, sier Johnson.

Apple har sagt i en kommentar at de undersøker saken.