PÅ BAKKEN: Det vil ta tid før Norwegian klarer å få flyene sine i lufta, selv om partene blir enige.. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ BAKKEN: Det vil ta tid før Norwegian klarer å få flyene sine i lufta, selv om partene blir enige.. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norwegian vil trenge tid på å få flyene i lufta

Dersom Norwegian og flygerne blir enige om en løsning på konflikten, vil det fortsatt ta tid før selskapet klarer å få flyene sine i lufta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag tok det streikerammede flyselskapet derfor utgangspunkt i at flytrafikken kommer til å bli rammet lørdag i samme omfang som de siste dagene etter at streiken ble kraftig trappet opp onsdag.

Mens meklingen fortsatt pågår, er det derfor helt i det blå om de aller fleste av Norwegians innenriksflyginger i Skandinavia kanselleres også lørdag.

– Det kommer an på når en nærmere avklaring kommer, fordi det tar noe tid å få fly og crew i posisjon for å fly, sier kommunikasjonssjef Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til NTB ved midnatt natt til lørdag.

Da hadde partene sittet i elleve timer på kontoret til riksmekler Nils Dalseide i Oslo for å forsøke å komme fram til en løsning på konflikten.

– Vi var nødt til å legge programmet for lørdagen tidligere fredag, og det ville vært uforsvarlig å holde tusenvis av kunder på pinebenken gjennom natten. Vi måtte legge programmet ut fra den informasjonen vi hadde, sier Skånvik. (©NTB)