Fiasko for Sandbech da det ble skapt snowboardhistorie

Nordmannen feilet, mens en japaner gjorde noe ingen andre har gjort før ham. Se det her!

Ståle Sandbech (21), Torstein Horgmo (28) og Mons Røisland (18) var de norske blant de ti i slopestyle-finalen.

Sandbech hadde mest å bevise. Han vant European Open og kunne ta sammenlagtseieren i slopestyle-cupen.

Men det håpet forsvant på landingen etter siste hopp for Rykkinn-gutten. I andre og tredje forsøk var det der det sviktet.

– Nivået er høyt. Mark har levert et kjempe-run. Forholdene er gode, men landingene er litt flate. Det gjør det vanskelig å gjøre store triks, sa Sandbech til arrangøren da han hadde fullført sine forsøk.

Øverst ser du Sandbechs andre forsøk.

Heller ikke Torstein Horgmo eller overraskelsen Mons Røisland klarte å lande et helt run i finalen. Norge tok sjuende, åttende og niendeplass - ikke helt etter planen.

En som briljerte var canadiske Mark McMorris, som har kjørt jevnt med Sandbech gjennom hele sesongen. Han ledet med summen 87.8 da det bare var ham selv og japanske Yuki Kadono igjen på toppen.

Da gjorde Kadono noe som vi 9ikke har sett i en slopestyle-konkurranse før. På de to siste hoppene landet han to trippel cork 1620 etter hverandre.

– Jeg har aldri sett noe så rått før. Det er grensesprengende. Han gjør dataspill-triks virkelige, sa en forbløffet Jonas Greve, som er TV 2s snowboardekspert.

Kadono ble spontant hyllet av konkurrentene og båret på gullstol. Poengsummen ble 90.0. Det holdt til seier da McMorris ikke klarte å overgå sin 87.8-sum. Han ble nummer to, mens canadiske Tyler Nicholson ble nummer tre.

Men fredag var han suveren og vant med summen 87.8. Med US Open-seieren - forøvrig andre året på rad - vant han også sammenlagtcupen i slopestyle denne sesongen.

Sesongen har likevel vært bra for Ståle Sandbech. Han vant Air + Style i Innsbruck og Air + Style-serien sammenlagt, samt European Open. I tillegg har han pallplasser i de fleste konkurransene han har deltatt i.

Lørdag ser du halfpipe-finalen på TV 2 Sportskanalen kl. 22.