Northug vasser i lukrative sponsortilbud

– Alt er servert på sølvfat for ham.

SÄLEN (TV 2): Det er en knapp uke siden VM-kongen forlot Falun. Manager Are Sørum Langås forteller til TV 2 at han nå opplever en dans rundt gullkalven han ikke var forberedt på.

– I min naivitet så trodde jeg at vi endelig skulle få en stille uke oppe i Trøndelag. Men det har vært en flom av henvendelser fra sponsorer, event-arrangørerer, media, og vanlige folk som bare vil gratulere med et fantastisk mesterskap, sier Langås til TV 2.

– Står ved avtalen

Om de kommende forhandlingene med Skiforbundet vil han ikke si noe.

- Det vil jeg ikke kommentere. Først skal vi gjøre ferdig sesongen. Det er viktig å få en verdig, og god avslutning på den også.

Northug har tidligere vært klokkerklar på at det er uaktuelt å si opp sin sponsoravtale med Coop.

– Jeg har en avtale med Coop, og den kommer jeg til å stå ved, sa han i november 2013.
Etter det TV 2 erfarer er det fortsatt gjeldende. Uansett om Skiforbundet truer med utenstengelse fra verdenscup og mesterskap.

– Spennende navn

I kulissene er det nå derfor en kamp om å posisjonere seg rundt Northug. TV 2 vet at flere spillselskaper ser på den pokerglade Northug som et interessant sponsorobjekt. Særlig hvis det blir et brudd med Skiforbundet. Det bekrefter blant andre Betsson, som allerede har Petter Northugs aller største fan i stallen, John Arne Rise.

– Verdens beste skiløper er selvfølgelig et veldig spennende navn om han vil droppe landslagssatsingen, men utover det ønsker vi ikke å kommentere hvem vi fører en dialog med, eller hvem som får ambassadørtilbud fra noen av våre merkevarer, skriver PR-manager, Mikael Mellqvist, i en e-post til TV 2.

Men TV 2 vet at Team Northug har avvist, og kommer til å avvise alle forsøk fra spillbransjen på å nærme seg den skikongen. De ønsker å ha muligheten åpen for at verdensmesteren kan delta på alle arenaer også de neste sesongene.

– Sølvfat

Manager i Team Santander, Nils Marius Otterstad, mener Northug ikke trenger pengene fra utenlandske spillselskaper for å sikre seg en gyllen framtid.

– Petter er i en unik situasjon der han kan velge mellom Skiforbundet og verdenscup, Ski Classics og langløp, og andre private lag. Alt er servert på sølvfat for Northug, sier Otterstad til TV 2.

Anders Aukland håper Northug satser på et eget lag, og stiller til start i det største rennene i Ski Classics.

– Ja, Petter er langrenn akkurat nå. Så det ville være stort, sier Aukland.
Otterstad utelukker ikke at de vil tilby Northug et samarbeid.

– Selvfølgelig kommer vi og sikkert mange andre til å følge med på hva som skjer med Petter Northug og Coop-teamet. Og det er klart at vi, og sikkert mange flere, er interessert i å være en samarbeidspartner i nær framtid.