Langt ifra «Super-Svendsen» på vannscooter og vannski

Se de hysteriske Hegle Svendsen-vannvideoene som kunne vært med i «Funniest home videoes».

KONTIOLAHTI (TV 2 Sporten):

Emil Hegle Svendsen har et enormt talent for skiskyting.

I det våte element er han ikke like komfortabel - når han for eksempel prøver seg på vannski eller vannscooter.

Videoklippene som kan ses over kunne like gjerne figurert i et program av typen «Funniest home videoes», og viser Super-Svendsen i et par situasjoner der han ikke er fullt så super.

– Emil har et ekstremt talent for skiskyting, og det er det talentet han har - bortsett fra at han har en del menneskelige egenskaper som er fremragende. Det er mulig han kunne blitt litt god på andre ting også, men Emil gidder ikke, sa Ole Einar Bjørndalen til VG etter at Svendsen stilte opp i TV 2-programmet Best av de Beste sommeren 2013.

Vannski-videoen la skiskytteren selv ut på Instagram i fjor høst, mens sekvensen der Svendsen sliter med å finne bremsen på vannscooteren skjedde i forbindelse med et TV 2-opptak under Blinkfestivalen i august.

Vått er det også i Kontiolahti, men forhåpentligvis takler Svendsen de forholdene langt bedre enn når det er vann som er underlaget...

– Jeg har ingen fordel av at det er løst, og jeg håper arrangøreren tar grep og salter løypen. Da blir det fast, fastslår Svendsen, som får ønsket sitt oppfylt.

Løypesjef Ville Haapala bekrefter overfor TV 2 Sporten at løypene vil bli saltet under lørdagens sprint.

– Mest sannsynlig salter vi i morgen. Så da håper jeg Hegle Svendsen kan slappe av, forhåpentligvis er løypene harde til sprinten, sier han.