Stortalentet Hegerberg henter inspirasjon fra Dæhli og Ødegaard

Mens Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli får mye oppmerksomhet på herrelandslaget, er Ada Stolsmo Hegerberg en av dem som lyser opp fremtiden på kvinnesiden.

ALGARVE (TV 2) Det meste handler om Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli i norsk herrefotball om dagen. Men også på kvinnesiden er det unge stortalenter som gjelder.

Håper flere vil ta steget

Når VM i Canada sparkes i gang om tre måneder blir 19 år gamle Ada Hegerberg en av Norges aller viktigste spillere.

For selv om hun i fredagens kamp i Algarve Cup mot Island måtte nøye seg med å spille 2. omgang i en kamp Norge vant 1-0 etter scoring av Emilie B. Haavi, er hun en av Even Pelleruds absolutte nøkkelspillere.

19-åringen startet turneringen med scoring da hun sendte Norge opp i ledelsen i 1-2-tapet for USA onsdag, og håper nå at den positive trenden på herre- og kvinnelandslaget vil gjøre at flere blir motivert til å ta steget opp på det høyeste nivået.

– Det er artig å se at man kan lykkes i så ung alder, både på herre- og kvinnesiden. For min egen del håper jeg at folk som er yngre blir inspirert av det. At man kan bidra til at yngre legger inn litt ekstra innsats og at de ser at det går an å lykkes i ung alder, sier hun til TV 2.

– Blir inspirert av Dæhli og Ødegaard

Lyon-proffen, som er samme årsmodell som Mats Møller Dæhli, innrømmer at det er inspirerende å se både Dæhli og Ødegaard skape blest rundt den norske landslagsfotballen.

– Selvfølgelig. Det er veldig inspirerende å se. Vi har jo fulgt hverandre siden vi var veldig unge. Jeg var på Solskjær-akademiet sammen med Mats, og vi har alltid delt litt erfaringer. Vi vet begge hva som kreves for å nå toppen, sier hun.

Drømmer om VM-gull

Til sommeren er det 20 år siden Norge vant VM-gull under Even Pellerud. Når samme mann leder det norske laget i Canada om tre måneder er det som outsidere.

Men mesterksapslaget Norge har vist at de kan hevde seg mot de antatt beste lagene, og Hegerberg har drømmene i orden.

– Å vinne et VM er noe av et største du kan gjøre. Jeg tror alle fotballspillere drømmer om å vinne gull med landslaget sitt, sier hun.