Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bjørgen trosser sykdom for å kjempe mot lagvenninnen

Kunne ha mistet pokalen hvis hun ble hjemme fra Lahti.

LAHTI (TV 2): Marit Bjørgen har vært småsyk siden VM, og det har vært usikkert om hun vil delta den nest siste verdenscuphelgen i Lahti.

- Marit har ikke vært helt hundre, men for noen minutter siden bestemte hun seg for å komme hit, sier landslagskoordinator Ulf Morten Aune til TV 2 fredag.

- Etter planen kommer hun i kveld og skal gå både sprint i morgen og 10-kilometer søndag.

Langrennsdronningen har allerede sikret sammenlagtseieren i verdenscupen, men det er fortsatt stor spenning knyttet til sprintverdenscupen. Der leder hun med kun 20 poeng ned til Ingvild Flugstad Østberg og 67 poeng ned til Maiken Caspersen Falla. I tillegg til sprinten i Falun, gjenstår sprinten i Drammen neste uke. Vinneren av hver av sprintene får 100 poeng, mens nummer to får 80 poeng. Dermed hadde sprintpokalen trolig glippet for Bjørgen, hvis hun hadde blitt hjemme fra Lahti.

- Kampen om sprintcupen er veldig spennende. Ingvild har ført an hele sesongen, men så har Marit kommer sterkt tilbake. Løypa her i Lahti byr opp til en meget spennende avslutning, sier Aune.

- Jeg har aldri vært så nære
Flugstad Østberg er glad for at sammenlagtseieren avgjøres med alle konkurrentene til stede.

- Det er mye gøyere å vinne hvis Marit stiller og jeg slår henne. Det blir en tett duell. Forhåpentligvis er både vi og Maiken i finalen, og da skal jeg gi alt, sier 24-åringen, som ble verdensmester i team sprint sammen med Caspersen Falla i Falun.

- VM var det store målet denne sesongen, men når jeg ser at jeg er så nære sammenlagtseieren i sprintcupen, blir jeg veldig gira på å klare det. Jeg har aldri vært så nære!

- Det vil bety veldig mye
Også herrenes sprintcup går inn i en spennende avslutning. Finn Hågen Krogh leder med 42 poeng ned til italienske Federico Pellegrino.

- Det har vært målet mitt ved siden av VM. Nå er alt fokus på sprintcupen. Jeg er klar for fight, sier Krogh til TV 2.

- Det vil bety veldig mye for meg hvis jeg klarer å sikre sammenlagtseieren. Dette er den første sesongen hvor jeg har prestert bra gjennom hele vinteren. Det har vært et stort problem tidligere at det har gått mye opp og ned, men i år har jeg vært meget stabil.