Her blir han hyllet av 20.000 tilskuere – dagen etter avsluttet han livet sitt

Dødssyke Lorenzo Schoonbaert (41) måtte ha med seg én siste fotballkamp før han tok sitt eget liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sist søndag ble en spesiell dag for fansen til Club Brugge, og ikke minst for en av de mest ihuga tilhengerne, Lorenzo Schoonbaert (41).

Før hjemmekampen mot Mouscron-Peruwelz ble Lorenzo geleidet ut på gressmatta foran 20.000 hjemmefans, hånd i hånd med datteren Dina (7).

YOU NEVER WALK ALONE: Lorenzo Schoonbaert holder sin datter Dina i hånden mens han mottar Brugge-fansens hyllest. Foto: Club Brugge
YOU NEVER WALK ALONE: Lorenzo Schoonbaert holder sin datter Dina i hånden mens han mottar Brugge-fansens hyllest. Foto: Club Brugge

Den dødssyke 41-åringen har gjennomgått 37 operasjoner de siste 20 årene, før legene etter nyttår ga ham beskjed om at det ikke var mer de kunne gjøre.

Han hadde derfor søkt om å få avslutte livet under aktiv dødshjelp-lovgivningen i Belgia og var innvilget dette.

Det var kun én ting Lorenzo ønsket å få med seg før han døde, å se sitt kjære Club Brugge vinne en siste hjemmekamp.

Ble æresgjest

Klubben inviterte Lorenzo til kampen, lot han få sitte på VIP-tribunen sammen med datteren og i tillegg komme ut på gressmatta før kampen og bli hyllet av spillerne samt de 20.000 på tribunen.

Kledd i sin Napapijri-lue med det norske flagget, firmaets logo, fikk 41-åringen æren av å blåse i gang kampen.

Hans supportervenner hadde laget et stort banner med «You'll Never Walk Alone» og etter kampen sa han at det ble et følelsesladet farvel.

– Det er mitt høyeste ønske før jeg dør å se laget mitt vinne én kamp til, fortalte han.

– Jeg kan dø i fred nå

Og ønsket ble oppfylt. Club Brugge vant kampen 3 - 0 og topper første divisjon i Belgia.

– Jeg er ubeskrivelig glad nå. Dette vil være et verdifullt minne for datteren min som hun kan minnes resten av livet. Mitt siste ønske ble virkelighet, jeg kan dø i fred nå og jeg vil feire i himmelen, sa Lorenzo med tårer i øynene etter kampen.

HYLLET: Både Lorenzo og datteren Dina ble applaudert av spillerne samt de 20.000 på tribunen før kampen. Foto: Club Brugge
HYLLET: Både Lorenzo og datteren Dina ble applaudert av spillerne samt de 20.000 på tribunen før kampen. Foto: Club Brugge

Den dødssyke supporteren fikk møte noen av spillerne etter kampen og Club Brugges australske målvakten, Matthew Ryan, tvitret at han var sterkt berørt etter møtet med Lorenzo.

Avsluttet livet dagen etter

Tirsdag publiserte familien en melding på Facebook om at Lorenzo hadde fått en dødelig injeksjon.

«Som han selv sa, vi må se opp. Der vil vi se en stjerne som lyser, det er Lorre. Han vil for alltid bli minnet, elsket og savnet. Lorretje var modig inntil det siste, hadde alt under kontroll og nøt sin siste stund sammen med mennesker han hadde kjær i hjertet», skrev de.

You Never Walk Alone

Lorenzo hadde laget en siste hilsen til sine foreldre, datter og andre familiemedlemmer og venner.

Han avsluttet hilsenen med en følelsesladet takketale til sin elskede fotballklubb: «Takk til alle fans av klubben for den ubeskrivelige og rørende applausen.»

«Takk alle sammen. You Never Walk Alone!!!»