UNDERSØKTE BILEN: Kriminalteknikere undersøker bilen der den døde 57-åringen ble funnet. (Foto: Tommy Storhaug, TV 2)
UNDERSØKTE BILEN: Kriminalteknikere undersøker bilen der den døde 57-åringen ble funnet. (Foto: Tommy Storhaug, TV 2)

Enken frikjent for drap i Tranby-saken

Den 53 år gamle kvinnen som har stått tiltalt for å ha drept sin ektemann på Tranby i Buskerud i 2013, er i Drammen tingrett frikjent for dette tiltalepunktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen var tiltalt for overlagt drap på ektemannen i tidsrommet mellom tirsdag 26. mars til onsdag 27. mars 2013. Tidligere Frontline-direktør Per Gunnar Asheim (57) ble funnet død i en utbrent BMW i Tranby i 2013. 

Aktoratet hadde lagt ned påstand om 21 års fengsel, mens forsvaret ba om frifinnelse for overlagt drap og to av de fem punktene om påvirkning av vitner. Hun var også tiltalt for familievold. Hun ble dømt til tre år og seks måneders fengsel for andre tiltalepunkter. 

Kjøpte kanne og diesel 

Ifølge tiltalen kjøpte kvinnen en kanne og diesel. I tillegg mente politiet hun lurte Asheim til å innta beroligende eller søvndyssende medikamenter. 

Ifølge tiltalen skal drapet enten ha skjedd i parets bolig, eller på en parkeringsplass i nærheten. Ifølge tiltalen kjøpte kvinnen en kanne og diesel, i tillegg til at hun skal ha lurt Asheim til å innta beroligende eller søvndyssende medikamenter. Deretter skal hun ha plassert ham i passasjersetet på hennes BMW, og tent på ved hjelp av diesel. 

 

Fant stoffer 

Liket av Asheim var såpass skadet som følge av flammene, at det ikke har vært mulig å fastslå nøyaktig når eller hvordan han ble drept.

– Det ble funnet en rekke forskjellige stoffer i avdødes blod, opplyste aktor i saken, statsadvokat Trude Elisabeth Sparre, i retten.

Den 53 år gamle kvinnen har fra første stund nektet straffskyld for drap på ektemannen.  Hun erkjente at ekteskapet hadde vært turbulent, og har hevdet at mannen må ha tatt sitt eget liv. 

Tiltalte erkjente at hun hadde forsøkt å påvirke barnas forklaringer før et dommeravhør etter at hun var anmeldt for vold mot barna. I retten har det blitt avspilt lydopptak der hun gir klare beskjeder om hva barna skal forteller i avhøret.