Her sex-trakasseres Chelseas lege

Nå vil  det engelske fotballforbundet at supportere varsler om trakasseringen fra tribunene. 

Det engelske fotballforbundet oppfordrer fans til å anmelde seksuell trakassering fra supporterne på tribunene etter at kampanjegruppen «Women in Football»  har samlet inn videobevis fra 13 tilfeller av sjikanerende tilrop rettet mot kvinnelige medlemmer av støtteapparatet, kvinnelige dommere og kvinnelige journalister.

En av videoene viser Chelseas lege Eva Carneiro få slengt seksuelle tilrop etter seg under kampen mot Manchester United på Old Trafford i oktober i fjor.

Se videoen fra Old Trafford i videovinduet øverst i saken.

Chelsea-legen opplevde det samme under kampen mot Manchester City på Stamford Bridge. Ifølge The Guardian ble begge hendelsene rapportert, uten at noen av dem ble fulgt opp. 

– Vi tar spørsmålet om likestilling svært alvorlig og tar avstand fra alle former for diskriminering, inkludert seksuell trakaserring. Slik oppførsel er uakseptabel og vil ha den vekk fra fotballen, sier en talsmann for Chelsea sier til The Guardian. 

FA: – Forferdelig
Heather Rabbatts er styremedlem i det engelske fotballforbundet, FA.  Hun beskriver videoene som forferdelige og oppfordrer folk til å rapportere lignende hendelser.

– Dette bør ikke tolereres. Vi oppfordrer supportere til å melde fra om slike ting, sier hun til BBC. 

En undersøkelse utført av «Women in Football» viser at mer enn to-tredjedeler  av kvinner som jobber i fotballen har vært utsatt for sex-trakassering og 89 prosent har sagt at de har vært vitne til det, men ikke rapportert det inn av frykt for ikke å bli tatt seriøst.

I 2011 fikk ekspertkommentatoren i Sky – Andy Gray – sparken etter å ha hetset en kvinnelig linjedommer.