TALTE: Barnelege Anna Owczarz talte i begravelsen til Sebastian som døde ti måneder gammel og omfavnet moren like etter. Foto: Scanpix
TALTE: Barnelege Anna Owczarz talte i begravelsen til Sebastian som døde ti måneder gammel og omfavnet moren like etter. Foto: Scanpix

Barnelege Anna: – Hele Norge er samlet i sorg over Sebastian

KRISTIANSUND/BERGEN (TV 2): Barnelege Anna Owczarz fulgte Sebastian fra han var seks uker gammel til han døde foran henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sebastian Ødegaard døde ti måneder gammel den 22. februar.

Fredag holdt hun tale under begravelsen til Sebastian i Kirkelandet kirke i Kristiansund.

– Hele Norge er samlet i sorg over Sebastian, sa Owczarz.

Stor oppmerksomhet

Dødsfallet vakte ekstra stor oppmerksomhet, ettersom han døde i helikopteret på vei fra Kristiansund til St. Olavs hospital i Trondheim. Barneavdelingen ved sykehuset var helgestengt.

– Hva hans liv og død vil bety for samfunnet, vet vi ennå ikke helt, sa barnelegen. 

Hardt ut mot helseministeren

Tidligere gikk hun hardt ut mot helseminister Bent Høie (H), som den øverste ansvarlige for helgestengingen ved sykehuset i Kristiansund.

– Det er meg Høie, som er barnelegen til Sebastian! Han døde i mine hender fordi du velsignet den helgestengingen! skrev hun i en rasende facebookstatus.  

Familien tok farvel

Foreldrene til Sebastian, Svein og Ida Ødegaard, var sammen med eldstesønnen ved båren til yngstemann, som bare fikk leve i ti måneder. 

Kisten sto dandert med blomsterkranser og siste hilsener fra familie og pårørende:

«Sov godt lille skatt, takk for tiden vi fikk sammen. Nuss og klem fra mamma og pappa», står det på banneret på kisten.

Åpenhet

Familien til Sebastian sier at like kjært som blomster er en gave til barneavdelingen ved Kristiansund sykehus. De ønsker åpenhet om dødsfallet og den pågående granskingen.

– Det er viktig for familien med oppmerksomhet rundt saken for å komme til bunns i hva som har skjedd, sier Edward Eide, familiens advokat til TV 2.

Sebastian skal gravlegges ved Kirkelandet gravsted like ved kirken.