Dette bilmerket kan det være smart å merke seg

Og her er deres første SUV...

Denne modellen blir viktig for ambisiøse Qoros. 3 City SUV er deres første SUV/crossover. Salget starter snart i Kina.
Denne modellen blir viktig for ambisiøse Qoros. 3 City SUV er deres første SUV/crossover. Salget starter snart i Kina.

Midt mellom alle velkjente bilmerkene på bilutstillingen i Genéve akkurat nå, står et kinesisk merke som kanskje ikke så mange har et forhold til ennå, men som vi etter alt å dømme kommer til å få høre mye mer til i årene som kommer.

Vi snakker om Qoros. En ikke rent lite ambisiøs satsing som handler om helt ny merkevare, om store investeringer – og tilsvarende ambisjoner.

Tidligere Saab-ansatte

Qoros skal slå seg opp på det kinesiske hjemmemarkedet, men har også store planer for å gjøre det samme i Europa.

De siste årene har de rekruttert en rekke nøkkelpersoner fra europeiske bilprodusenter, blant dem Mercedes og Volkswagen.

Det jobber også flere tidligere Saab-ansatte i selskapet. Qoros har dårlig tid og satser på svært hurtig ekspansjon.

Slik skal Volvo bli størst i Kina

Kompakt SUV

I fjor avduket de sedanen Qoros 3 på bilutstillingen i Genéve. I år er de tilbake med crossoveren 3 City SUV, en bil som deler mye av det tekniske med sedanmodellen.

Med lengde på 4,45 meter er dette en kompakt SUV, og den går inn i en bilklasse som vokser kraftig over hele verden akkurat nå.

Tesla – nå også Made in China?

Toppscore

Bilen har fått tommel opp for designet, som er gjort i München og i Shanghai. Ansvarlig for den biten er sjefdesigner Gert Hildebrand, som har en fortid hos blant andre Opel og Mini.

Da Euro NCAP kollisjonstestet Qoros 3 høsten 2013, endte det med toppscore og fem stjerner. Det hadde ingen kinesiske bilmerker klart før, og resultatet vakte stor oppsikt. For Qoros var det naturligvis en fjær i hatten, og det viser også at de har lært av de lite hyggelige opplevelsene en rekke andre kinesiske bilmodeller har hatt hos Euro NCAP.

Starter i Slovakia

3 City SUV er produksjonsklar, og skal lanseres på det kinesiske markedet i løpet av de kommende månedene. Foreløpig er det uklart hvor fort den vil komme til Europa.

Qoros bruker Slovakia som et testmarked for sin europeiske satsing og har solgt biler der i over ett år. Det er ventet at de vil lansere 3 City SUV i det slovakiske markedet om ikke lenge.

Denne Volvoen er langt hjemmefra

Hans Olav har bygget en helt unik bil