VIKAR-TRØBBEL: Bjørn Kjos kan få problemer med å leie piloter under streiken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VIKAR-TRØBBEL: Bjørn Kjos kan få problemer med å leie piloter under streiken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Flygerorganisasjon ber piloter boikotte Norwegian

Den internasjonale flygerorganisasjonen IFALPA ber alle piloter om ikke å stille opp for å hjelpe Norwegian mens streiken pågår.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foreningens visepresident, sørafrikanske Fanie Coetzee, kommer med oppfordringen i et brev til alle forbundets medlemsorganisasjoner rundt om i verden. I brevet ber han alle avstå fra å hjelpe Norwegian med å få leid fly og mannskap, skriver Aftenposten.

– Antallet piloter uten fast ansettelse i et flyselskap er økende, og Norwegian utnytter dette ved å sende piloter på løse kontrakter inn i konfliktområdet Skandinavia. Selv om Norwegian Pilot Union ikke er en medlemsorganisasjon, har flere av deres piloter valgt å være medlemmer hos Norsk Flygerforbund, skriver Coetzee.

Flygerne i Norwegian hadde fra før bedt IFALPA om å svarteliste flygere som bidrar til streikebryteri. Det var Svensk Pilotförening som sendte forespørselen til organisasjonen, opplyste Parat.

Halvor Vatnar, leder i Norwegian Pilots Union, har også sendt henstillinger til transportarbeiderorganisasjonene NTF, ETF og ITF.

Flere utenlandske flygerforbund har gitt uttrykk for støtte til Norwegian-flygernes krav. (©NTB)