Kontiolahti, Finland 20150305.
Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. Mixedstafett
Norge gikk inn til bronse på torsdagens mixedstafett i skiskytter-VM i Kontiolahti.
Fra.v Johannes Thingnes Bø, Fanny Welle-Strand Horn, Tirill Eckhoff  og Tarjei Bø fornøyde med bronse.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kontiolahti, Finland 20150305. Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. Mixedstafett Norge gikk inn til bronse på torsdagens mixedstafett i skiskytter-VM i Kontiolahti. Fra.v Johannes Thingnes Bø, Fanny Welle-Strand Horn, Tirill Eckhoff og Tarjei Bø fornøyde med bronse. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Bø: – Norge kan ikke bare plukke gullene i skiskyting lenger

Landslagssjef Egil Gjelland og Johannes Thingnes Bø mener Norge vant bronsen på mixed-stafetten.

Kontiolahti (TV 2 Sporten): Norge har nærmest gjort det som en vane å vinne gullet på mixed stafett i mesterskap de siste årene.

Både i VM i 2011, 2012 og 2013 sikret Norge seg gullet, og i Sotsji-OL i fjor kunne det norske laget igjen juble for det edleste metallet.

På åpningsdagen i Kontiolahti måtte imidlertid det norske laget bestående av Fanny Welle-Strand Horn, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø ta til takke med bronsemedaljen.

- Det er ikke bare å gå å plukke gullmedaljer for Norge i skiskyting lenger. Mange nasjoner har blitt kjempegode. Det var viktig for oss å få medalje, for vi var ikke langt fra fjerdeplassen heller, sier Johannes Thingnes Bø til TV 2 Sporten etter bronsemedaljen.

- Skal ikke sitte på våre høye hester
Selv om Norge hadde som mål å forsvare gullet på mixed stafetten, er landslagssjef Egil Gjelland lei av at gullsnakket.

- Det er bare tull å snakke om gull, gull og gull. Slik som stafetten utartet seg så vant vi en bronsemedalje. Vi skal ikke sitte på våre høye hester og bare snakke om gull, fastslår Gjelland.

Tiril Eckhoffs etappe kunne kostet Norge en plass på pallen. Hun pådro seg én strafferunde slik at Johannes Bø måtte ut i sporet halvannet minutt bak den daværende lederen Hviterussland.

- Var det et comeback? Jeg ser det ikke slik, sier Gjelland, før han fortsetter:

- I en stafett jobber vi sammen som et lag. Det er åtte serier som skal skytes. Vi skjøt sju av dem null bom. Totalt hadde vi en strafferunde og brukte tre ekstraskudd. Vi skal ikke henge ut noen syndebukker. Dette var en god mixed stafett av Norge, oppsummerer skiskytter-sjefen.

- Jævlig kjipt
Tiril Eckhoff innrømmer at hun fryktet hennes etappe ødela alle medaljesjanser for Norge.

- Hvordan jeg vil oppsummere min runde? Det var jævlig kjipt å ødelegge for laget. Men jeg visste at om jeg klarte å gå litt inn på slutten så har vi gutta på laget som kunne gjøre jobben, sukker hun overfor TV 2 Sporten.

- Men shit happens, og det er kjipt å gjøre det slik i et VM, sier hun.

Tarjei Bø vil ikke henge ut noen syndebukker.

- Laget gikk for gull, men bronse er bra når løpet ble som det ble. Vi må ha respekt for konkurrentene, det er mange gode lag med, sier han.

- Slutt på tiden hvor Norge kan plukke gullene i skiskyting
Johannes Thingnes Bø støtter storebroren.

- Vi sikter alltid høyere, men når vi fikk en strafferunde så må vi si oss fornøyd med medalje, fastslår han.

- Hadde du troen på medalje etter Tiril Eckhoffs etappe?

- Njaa. Jeg var ganske innstilt at jeg måtte drite i det, og gjøre mitt beste. Plutselig blir det vind på denne stadion, og da kan lagene i teten få en bom også. Så jeg måtte bare kjøre på hele løpet, sier lillebror Bø om sin egen etappe som la grunnlaget for at Norge til slutt kapret bronsen.