Passasjerfly raste rett av rullebanen og inn i gjerde

Bilder viser hvordan flyet ligger i snøskavlene på den travle New York-flyplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et MD-88 passasjerfly fra det amerikanske flyselskapet Delta skled torsdag av rullebanen på La Guardia-flyplassen, og stoppet ikke opp før det traff gjerdet som omkranser rullebanen.

Bilder fra stedet viser at flyet var svært nær ved å ende opp i det iskalde vannet i Flushing Bay. Flyets nese krasjet gjennom et gjerde og ble hengende delvis over vannet før maskinen stanset.

Det skal ha vært svært dårlig sikt i området og sterk vind, ifølge NBC New York. En kraftig vinterstorm herjet New York da ulykken skjedde.

Ifølge CNN var 127 passasjerer og fem besetningsmedlemmer om bord i MD-88-flyet, som kan ta inntil 172 passasjerer. Ingen skal ha kommet alvorlig til skade, ifølge myndighetene, selv om noen av passasjerene og besetningen er litt forslått.

Ulykken skjedde da flyet kom inn for landing etter turen fra Atlanta på rullebane 13.

I motsetning til hva selskapet selv uttalte etter ulykken, ble ikke passasjerene evakuert via nødskliene. De som var om bord tok seg ut via nødutgangene og ble fraktet til terminalen i buss.

Flight 1086 fra Atlanta sirklet over New York City på grunn av problemer med is og snø før maskinen tok bakken like etter klokken 11 lokal tid torsdag. Hjulene begynte å skli, og etter rundt 20 sekunder endte ferden i en voll ved rullebanen.

– Du følte at hjulene ikke hadde grep. Det var et spørsmål om hvor vi skulle ende opp, sier passasjer Jared Fellaci til CNN.

24 personer ble lettere skadet. Tre ble sendt til sykehus.

Flyplassen ble midlertidig stengt etter hendelsen.