RETTEN HEVET: Advokatene snakket sammen før rettssaken mot fem personer i en grov overgrepssak som begynte i Drammen tingrett mandag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
RETTEN HEVET: Advokatene snakket sammen før rettssaken mot fem personer i en grov overgrepssak som begynte i Drammen tingrett mandag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Nye grusomme avsløringer:

Overgrepstiltalt mor brøt sammen i retten

DRAMMEN TINGRETT (TV 2): 23-åringen måtte hjelpes ut av rettslokalet av sin advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var mens kvinnen fortalte om forholdet til den medtiltalte samboeren (32) at det ble for mye for henne.

Hun var kjent med at samboeren var seksuelt tiltrukket av barn og hadde også funnet en harddisk med overgrepsbilder.

– Overgrepene var ikke bra. Det er ikke bra at jeg utsatte dattera mi for dette. Å tilfredsstille ham ble mitt mål. Jeg valgte ham foran dattera mi, sa kvinnen gråtende.

– Men han var snill, når han lot sånt være var alt perfekt. Jeg hadde familie, jeg hadde alt jeg ønsket meg. Han betydde utrolig mye for meg, jeg var veldig glad i han. Jeg følte jeg nesten ikke klarte meg uten han, at jeg var totalt mislykka uten han.

Klarte ikke å fortsette

Klokken 13.30 sa kvinnen at hun måtte ha en pause. På vei ut av rettslokalet måtte hun støttes av sin forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen.

Etter en 20 minutters pause sa Pedersen at hans klient ikke klarte å fortsette sin forklaring, og retten ble hevet for dagen.

23-åringen var sterkt preget under torsdagens vitnemål. Aktor har stilt detaljerte spørsmål om overgrepene mot datteren. Kvinnen innrømmet å ha kledt av babyen og holdt henne under to av overgrepene som er beskrevet i tiltalen, men sier hun ble presset til å gjøre det.

Bilder og snutter i hodet

Aktor Kristin Røhne stilte mange spørsmål rundt ulikheter i forklaringene hun har gitt i avhør med politiet og forklaringen hun gir i retten. Blant annet sier hun i retten at hun ikke husker om hun ved en anledning tok på datterens kjønnsorgan mens hun filmet og deretter sendte filmen til samboeren.

– Du har erkjent straffskyld for dette. Hva baserer du det på? spurte aktor Røhne.

– Innimellom får jeg bilder i hodet. Det er nesten for realistisk så jeg tror jeg har gjort det, svarte 23-åringen.

Hun sa at det var samboeren som ville at hun skulle gjøre noe med datteren på egen hånd, sa da gjorde hun det.

Om andre overgrep sa kvinnen at hun bare husker småbilder eller snutter i hodet.

Kvinnen forklarte seg også om et overgrep som fant sted i september 2013. Da hadde den medtiltalte 27-åringen med seg en prikkete bikini til den ti måneder gamle jenta. 

Overgrepet ble avbrutt

De voksne hadde planlagt å gjennomføre et overgrep mot babyen denne dagen, fortalte hun. Kvinnens samboer var ute, men moren og 27-åringen skulle starte overgrepene og dokumentere det som skjedde. Filmene skulle de sende til samboeren.

En del av overgrepet ble avbrutt ved at en selger fra Get ringte på døra, forklarte kvinnen.

Da samboeren kom hjem, sov både kvinnens datter og hans sønn. 

– Han var skuffa over at det ikke hadde hendt mer enn det det har gjort, sa hun.

– Hva hadde han trodd skulle skje? spurte aktor Kristin Røhne.

– Jeg husker ikke hva han sa om det. Jeg følte meg skikkelig dårlig, sånn at… jeg følte jeg ikke hadde gjort en god jobb.

– Ekstremt smertefullt

Kvinnens forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen legger ikke skjul på at hans klient hadde store problemer under forklaringen.

– Det henger sammen med at hun i ettertid har fått øynene opp for hva som skjedde, hvordan hennes rolle har vært og ikke minst hvilke konsekvenser dette har hatt for hennes datter. Det er ekstremt smertefullt å ta inn over seg og sitte i retten og formidle.