RASFARE STENGER VEI: Dette raset tok flere biler da det gikk søndag ettermiddag på E39 i Romarheimsdalen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
RASFARE STENGER VEI: Dette raset tok flere biler da det gikk søndag ettermiddag på E39 i Romarheimsdalen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Nytt snøras stenger E39 i Hordaland

 E39 blir stengt gjennom hele helgen i Romarheimsdalen i Nordhordland. Natt til torsdag gikk det et nytt snøras på samme sted hvor et ras tok flere biler sist helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statens vegvesen opplyser at veien er stengt mellom Romarheim og Oppedal. En ny vurdering om åpning av veien blir tatt tirsdag 10. mars.

– Det er hovedsakelig på grunn av været. Det er meldt mye nedbør i helgen, og det øker rasfaren, sier trafikkoperatør Jahn Marøy ved Vegtrafikksentralen til NRK.

Det siste raset ble meldt ved 4-tiden natt til torsdag. Politiet understreker at det nye raset er lite. Det sperrer kun den ene kjørebanen mellom Masfjordtunnelen og Nipetunnelen, men politiet har likevel valgt å stenge hele veien.

Politiet opplyser at en geolog skal undersøke forholdene på stedet.

Søndag ettermiddag ble fire biler begravd av snø da det gikk et større snøskred på sørsiden av Masfjordtunnelen på E39. Et barn ble skadd av et knust vindu, og et samboerpar ble lettere skadd. Etter dette raset var veien stengt. Den åpnet igjen først onsdag kveld. (©NTB)