MØRK HEMMELIGHET: I dette taket har det i flere år ligget to esker med grufullt innhold. Foto: Google Street View
MØRK HEMMELIGHET: I dette taket har det i flere år ligget to esker med grufullt innhold. Foto: Google Street View

Politiet fikk anonymt tips – gjorde sjokkfunn i taket på begravelsesbyrå

Ingen av de ansatte på begravelsesbyrået ante hva som gjemte seg i taket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Likene av to spedbarn ble onsdag funnet i taket på begravelseshjemmet Smith, Bizzell and Warner & Son Funeral Home i Gary i den amerikanske delstaten Indiana.

Likene ble funnet etter at politiet fikk et anonymt tips, skriver Chicago Tribune.

Ingen av de nåværende ansatte skal ha hatt anelse om hva som gjemte seg i taket.

Politiet mistenker at noen av hjemmets tidligere ansatte gjemte likene, trolig fordi spedbarnenes etterlatte ikke hadde råd til å begrave dem.

Begravelseshjemmet ble solgt i 2005. En talskvinne for hjemmet sier at begge likene ble gjemt i taket før nye eiere tok over. Dette til tross for at politiet mener at et av barna ble født i 2012.

Ble mumifisert

I en av eskene lå det som skal ha vært et dødfødt barn. Etterforskerne beskriver babyen som «mumifisert». De skal ha fått indikasjoner på at liket ankom begravelseshjemmet i mars 1996, men dette er ikke bekreftet.

I den andre esken lå et to-tre måneder gammelt spedbarn. Sykehusundersøkelser viser at babyen trolig ble født i mars 2012. 

Etterforskerne sier at de jobber hardt med å finne ut mer informasjon om barna, og hvordan – og når – de havnet i taket på hjemmet.

De har ingen mistanke om at barna ble drept.

– Hvis det har skjedd noe kriminelt, handler det trolig om upassende behandling av lik, sier sjefsetterforsker Del Stoud til nettstedet. 

Sandi Cogan i Concord Family Services, som eier Smith and Bizzel-hjemmet, sier at de forrige eierne sørget for at spedbarna først ble oppbevart i hjemmets likhus, og at en rettsmedisiner forsøkte å finne en grav til likene. Det er foreløpig ikke kjent hvordan likene havnet i taket, ei heller når.

– Vi skal samles, gå gjennom alle papirer, finne ut av eierskapet, og få tak i informasjon om eierforholdene rundt selskapet, sier politietterforsker Thomas Decanter til ABC News.