PETTER NORTHUG: Og resten av langrennseliten møter neppe samme forhold som under femmila i VM når de starter samme distanse i Holmenkollen. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
PETTER NORTHUG: Og resten av langrennseliten møter neppe samme forhold som under femmila i VM når de starter samme distanse i Holmenkollen. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

Frykter ikke Falun-forhold i Holmenkollen

Tester allerede hvordan de skal takle vanskelig vær.

Onsdag er det verdenscup i sprint i Drammen, påfølgende helg fortsetter sirkuset i Holmenkollen med blant annet femmilen på lørdag. Samtidig har meteorologene varslet vår, sol og temperaturer over ti grader på Østlandet. Daglig leder for Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, er ikke bekymret for at vårværet vil ødelegge kollenhelgen.

– Løypen har en god såle som er lagt for lenge siden. Den er steinhard, over der har vi 10-15 cm med annen type snø, sier Vestgren Sæterøy til TV 2 Sporten.

Femmilen på avslutningsdagen av VM i Falun ble sterkt preget av våt snø og løse løyper. Vestgren Sæterøy tror de sitter på nok kunnskap til å unngå en lignende smell.

– Vi kan aldri garantere noe, og det er veldig forskjellige forhold hvordan snøen reagerer på salting. Vi sitter med mye kunnskap på området, og vi har allerede en gruppe som tester hva som fungerer og ikke fungerer. Vi kan aldri garantere at det blir bra, men vi har i hvert fall alle forutsetninger for at det skal bli det, sier Sæterøy.

Også sjef for konkurransene i Drammen, Svein Iversen, tror løypene vil holde toppnivå til tross for at vårværet kommer.

– Jeg tror løypene blir perfekte med tanke på at er meldt kaldt vær om natten. Snøen ligger ferdig produsert Konnerud og blir lagt ut i løpet av helgen. Sporet blir satt kvelden før, og så lenge det ikke blir varmegrader og regn, holder nok løypa, sier Iversen til TV 2 Sporten.