FUNN AV EKSPLOSIVER: Bombeeksperter ankom Lærdal i Sogn og Fjordane onsdag kveld. Konklusjonen var at den mystiske pakken inneholdt eksplosiver. Foto: Foto: Anne Karin Skjær
FUNN AV EKSPLOSIVER: Bombeeksperter ankom Lærdal i Sogn og Fjordane onsdag kveld. Konklusjonen var at den mystiske pakken inneholdt eksplosiver. Foto: Foto: Anne Karin Skjær

Tok med eksplosiver hjem: – Jeg er helt skjelven

Mannen som tirsdag fant eksplosiver i strandkanten i Lærdal forteller til Sogn Avis at han ble helt skjelven da han forsto hva innholdet av den mystiske pakken var.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiets bombegruppe konkluderte onsdag kveld med at den mystiske pakken som ble funnet i Lærdal inneholdt eksplosiver

– Stoffet vil bli tatt med til Oslo og tilintetgjort der. Foreløpig vet vi ikke hvilket stoff det er snakk om, sier lensmann Per Tomas Klingenberg til TV 2 torsdag morgen. 

Fikk en dårlig følelse

Pakken ble funnet i strandkanten i Lærdal tirsdag, da en mann og hans sju år gamle sønn gikk tur. De tok med seg pakken hjem, men da mannen skulle sjekke innholdet fikk han en dårlig følelse. 

– Instinktet sa meg at dette var noe som kunne være farlig, sier han til Sogn Avis.

Han kontaktet politiet om pakken, og fortalte at han var usikker på innholdet. Han la den på et trygt sted, og kontaktet lensmannskontoret i Lærdal onsdag. 

Også politiet i Lærdal var usikre på hva pakken inneholdt, og kontaktet bombegruppen i Oslo. 

– Ikke mye å gå på

Et område på 50 meter rundt boligen ble evakuert mens bombegruppen satte seg i bilen og kjørte fra Oslo til Lærdal. Etter drøyt en times arbeid på stedet konkluderte ekspertene med at pakken inneholdt eksplosiver. 

Politiet har ingen formening om hvor pakken kommer fra. 

– Vi har ikke mye å gå på. Jeg ser ikke for meg at politiet skal bruke alt for mye tid på å finne ut hvor dette kommer fra, sier lensmann Klingenberg til TV 2.

Ordfører i Lærdal, Jan Geir Solheim, er fornøyd med politiets håndtering i saken. 

– Dette har vært en skremmende opplevelse. Disse to har kost seg i strandkanten, og så finner de en pakke med eksplosiver. Det er skremmende at noe slikt kan ligge i vannkanten, sier ordføreren.