Her debuterer et nytt bilmerke

Nå skal DS stå på egne premium-bein.

Ikke ett eneste Citroën-merke igjen - nå skal DS stå på helt egne bein.
Ikke ett eneste Citroën-merke igjen - nå skal DS stå på helt egne bein.

60 år har gått siden en av bilhistoriens mest særegne modeller debuterte. Vi snakker om Citroën DS, eller ”Padda” som den gjerne kalles her hjemme.

DS-navnet gjorde for noen år siden comeback, som et eget undermerke fra Citroën. Og når DS nå er 60 år, markerer Citroën det blant annet med å la DS få stå på egne bein – som et eget frittstående merke.

Tre modeller

På bilutstillingen i Geneve akkurat nå, står DS-modellene for første gang helt uten Citroën-merker.

Nå skal DS bli PSA-konsernets (Peugeot og Citroën) eget premiummerke. Ambisjonene er store, og  flere nye modeller skal komme ut på markedet de kommende årene.

I dag har DS tre modeller, DS 3, DS 4 og DS 5. De får altså snart følge av flere.
Også i Norge kommer vi til å få merke denne satsingen.

Les testen: Dette er en liten perle

Færre forhandlere

- Av våre 45 forhandlere, selger 33 også DS nå i starten. Men dette tallet kommer til å bli langt lavere etter hvert. Vi regner med å ha seks til åtte DS-forhandlere når dette har satt seg skikkelig, forteller Citroëns norske informasjonssjef Ranveig Sønju, som er på plass i Geneve.

- Det er naturlig å tenke seg at DS-forhandlerne vil være basert i eller rundt de største norske byene. De kommer til å skille seg fra de andre Citroën-forhandlerne på flere måter, forteller Sønju.

Stilig, eller? Dette er faktisk en bil!

SUV på gang

Målsetningen er altså å ta opp kampen mot premiummerkene. Et av virkemidlene til DS skal være å satse på design og eksklusivitet, der de franske røttene skal dyrkes for alt de er verdt.

Dagens modeller er basert på eksisterende Citroën-utgaver. I framtiden skal DS-bilene stå mer på egne bein.

I Genéve viser DS konseptbilen Divine, som skal gi en pekepinn på hva vi kan vente oss fra merket de kommende årene. DS har også SUV på gang, den blir viktig i den videre satsingen. En av målsetningene er å bli store på det viktige, kinesiske markedet. Men også å lykkes i Europa blir sentralt for DS.

Tapt markedsandeler

PSA-konsernet er i dag under hardt press fra blant annet de tyske premiummerkene, som de siste årene har tatt betydelige markedsandeler på bekostning av de mer folkelige bilmerkene i vår del av verden.

Med DS er målet å ta opp kampen mot dem og samtidig kunne ta ut høyere marginer enn man klarer med modellene fra Peugeot og Citroën.

Denne SUV-en kommer fra uventet hold

Ekte klassiker er klar for nye eventyr