TROFEJAKT: Ståle Solbakken går for en ny finale i den danske cupen.
Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
TROFEJAKT: Ståle Solbakken går for en ny finale i den danske cupen. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix

Rekdal tipper seier til Ståle Solbakken

Tror FC København slår Randers i den danske cupen torsdag - sjekk ekspertanalysen!

PELICANS - VAASA SPORT (LIIGA 40) H: 1,80 U: 3,80 B: 3,05
Det er fire kamper igjen av den finske serien. Bunnoppgjør her, med Pelicans som ligger på tolvte plass med 65 poeng. Vaasa Sport ligger helt sist med 52 poeng. Ingen av disse lagene har mulighet til å nå sluttspillet. Pelicans står med seks strake tap, på tirsdag ble det 1-2 for TPS Turku. Selv om de har tapt de to siste hjemmekampene, har de brukbar hjemmestatistikk - det er borte det virkelig skorter. Vaasa Sport tok en overraskende 2-1 hjemmeseier over HIFK sist. Det var kanskje på tide da de hadde tolv tap på de tretten foregående kampene. Rekdal tror ikke Vaasa klarer å vinne to på rad.

FC KØBENHAVN - RANDERS (DANSK CUP) H: 1,65 U: 3,30 B: 4,25
Den danske fotballen ruller etter vinterpausen, og her har vi kvartfinale i cupen. FC København har ni poeng opp til lederlaget FC Midtjylland etter de tapte noe overraskende for OB på søndag. De vant 2-0 over Vestsjælland hjemme runden før, nå er de tilbake i Parken. Randers overrasket skikkelig med 3-0 over Nordsjælland i første runde etter pausen, men skuffet voldsomt med 1-2 hjemme for bunnlaget Silkeborg i helga. Silkeborg hadde fire poeng fra 18 kamper før den seieren. FC København var tapende finalister forrige sesong, da de tapte 2-4 for Aalborg i Parken. Ståle Solbakken vil nok veldig gjerne ha en tittel denne sesongen, og det kan bli med denne.

BRYNÄS - MODO (SHL) H: 1,85 U: 3,80 B: 2,90
Siste serierunde i SHL. Overlegne Skellefteå er for lengst seriemestere. Brynäs har klart å holde Leksand bak seg, og tar dermed den siste plassen som kan gi sluttspill i ligaen via kvalifisering. Tapte 0-1 for Djurgården på tirsdag, men står med to strake hjemmeseire over Örebro og Växjö - begge motstand fra øvre halvdel. Modo er helt sist og står med 53 poeng, mot Brynäs 65. Slo Örebro hjemme sist, men hadde fem strake tap før det. Modo har grusom borteform, står med kun en borteseier på de siste 11. Brynäs bør klare denne selv om det ikke er så mye å spille om.