STÅR OVER: Caroline Graham Hansen er dratt hjem fra Algarve og spiller ikke mot USA ONSDAG. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
STÅR OVER: Caroline Graham Hansen er dratt hjem fra Algarve og spiller ikke mot USA ONSDAG. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Må klare seg uten stortalentet i Algarve Cup

Caroline Graham Hansen sliter med en belastningskade og er reist hjem fra Portugal.

Norge må klare seg uten sin aller største profil, Caroline Graham Hansen, når de spiller Algarve Cup denne uken.

Sliter med belastningskade
Wolfsburg-proffen sliter med en belastningsskade og landslagsledelsen har bestemt at det beste er at 20-åringen drar tilbake til klubblaget og får behandling.

– Hun har slitt med en belastningsskade i kneet som vi har visst om lenge. Vi hadde henne inne nå for å se hva status var og hvor vidt vi kunne bruke henne. Så tok vi en oppsummering og fant ut at det kanskje var like greit at hun reiste hjem og fikk behandling av klubben, sier landslagslege Truls Martin Straume-Næsheim.

– Nei, det er ikke noe nå som tyder på at det er grunn til bekymring. Men av og til er det best og være litt forsiktig for å komme best mulig ut i andre enden, sier han.

Tøff motstand i første kamp
Norge får bryne seg på motstand av ypperste klasse når de innleder Algarve Cup med å møte USA onsdag kveld.

Men kaptein Trine Rønning sier at jentene gleder seg til kampen.

– Vi elsker å spille mot gode lag og være litt underdogs. Det kler oss veldig godt, sier hunog avslører hvordan hun tror kampbildet vil bli.

– USA kommer nok til å ha ballen mest. Det handler om å være smart når vi ikke har ballen og vinne ballen i gunstige posisjoner. Slik kan vi utnytte når de avgjør rom, og det vil vi prøve på i dag, sier hun.

– Må holde på VM-drømmen
Landslagstrener Even Pellerud ledet Norge til VM-gull for 20 år siden. Nå starter han reisen mot det som forhåpentligvis skal bli en norsk jubelsommer i Canada.

– Algarve Cup er jo en prestisjeturnering hvor det er viktig å vinne, det er det også i år. Men jeg tror nok de fleste hovedtrenerne ser litt annereldes på turneringen i år. Det blir VM-forberedelser med strukturtrening og testing av spillere. Så det blir en litt annen vinkling, men samtidig ønsker vi å gå inn og vinne kampene, sier han.

– Kan Norge gjenta VM-gullet du ledet dem til for 20 år siden?

– Det er veldig viktig å holde liv i drømmene. Vi har vist tendenser til å kunne matche de beste, så vi holder tak i drømmen. Om det skjer nå eller neste gang vet jeg ikke. Men vi tror vi har et spennende mannskap i juni, sier han.