Her er det mye å spare:

Elleville forskjeller på elbil-forsikringer 

– I flere tilfeller er det hundre prosent forskjell mellom den billigste og dyreste forsikringen, sier sjeføkonom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Antall elbiler vokser kraftig her til lands, og allerede i mai kan antall solgte kjøretøy passere 50.000.

– Mange er ikke klar over de enorme forskjellene som ligger i pris på forsikring. Derfor har vi gjennomført en undersøkelse som viser hvor store forskjellene egentlig er, sier Reid Krohn-Pettersen i den medlemsfinansierte organisasjonen Norsk familiøkonomi.

Organisasjonen har hentet ut tallene fra Finansportalen. 

Tesla dyrest

Undersøkelsen viser at en Tesla Model S 85 er den klart dyreste bilen å kaskoforsikre.

Utgangspunktet er en mann født i 1975 med Oslo-adresse, en årlig kjørelengde på 12.000 kilometer, egenandel på 4000 kroner og 70 prosent bonus.

Billigst i undersøkelsen er DNB, med en pris på 12 213 kroner. Dyrest er SpareBank1 med 19 536 kroner. Det er en differanse på 7323 kroner.

– Kort skadehistorikk

–  For det første er Teslaen ikke blant de vanligste bilene. For det andre har Teslaen en kort historikk. Den har vært kort tid i markedet. Derfor vet vi lite om hvorden den opptrer skademessig. Derfor ligger alle selskapene veldig forskjellig i pris på Tesla, sier administrende direktør i SpareBank1 Forsikring, Turid Grotmoll.

Til sammenligning er den langt rimeligere Nissan Leaf mye billigere å forsikre, men også her er det store forskjeller.

Dyreste selskap i undersøkelsen er Vardia med en pris på 8768. Billigst er Nema med 5628. 

Norsk familieøkonomi har også innhentet tall for en mann med samme kriterier som i sted, men mannen bor i Stavanger istedenfor Oslo: 

– Viktig å shoppe rundt

– I vår undersøkelse er det også hundre prosent forskjell på den billigste og dyreste forsikringen. Dette viser at det er enormt viktig for forbrukerne å shoppe rundt når man skal kjøpe forsikring til elbil, sier sjeføkonom i Norsk familieøkonomi, Reid Krohn-Pettersen.

For ordens skyld gjøres det oppmerksom på at Norsk familieøkonomi gir sine medlemmer tilbud om rabattert forsikring gjennom forsikringsselskapet Vardia