BUSS FOR FLY: Passasjerene må ta buss til Bergen, selv etter at flyplassen åpnet igjen. (FOTO: Eirik Haaland/TV 2)
BUSS FOR FLY: Passasjerene må ta buss til Bergen, selv etter at flyplassen åpnet igjen. (FOTO: Eirik Haaland/TV 2)

Passasjerene raser – måtte ta buss for fly selv om flyplassen åpnet

SAS-passasjerer er rasende etter at flyselskapet ikke flyr dem tilbake til Bergen etter at Flesland hadde åpnet igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Bergen lufthavn Flesland ble rammet av en bombetrussel mot et fly tirsdag kveld, fikk ingen fly lande på flyplassen.

Et oslofly som skulle lande ble omdirigert til Haugesund, hvor passasjerene etter en stund fikk beskjed om at de måtte belage seg ta buss tilbake til Bergen ettersom flyplassen var stengt.

Etter at situasjonen ble avklart og bombetrusselen avblåst åpnet flyplassen igjen etter kort tid. Det betød ikke at passasjerene får ta fly tilbake til Bergen.

Sinte passasjerer

Runar Persson var på flyet fra Oslo til Bergen og forteller til TV 2 at passasjerene er svært skuffet over å måtte ta buss tilbake fra Haugesund.

– At SAS ikke kan fly oss tilbake når flyplassen har åpnet igjen synes vi er dårlig kundebehandling, sier Persson.

Han sier de ikke har mottatt noen konkret informasjon fra SAS men at han har hørt at det er fordi flyselskapet ønsker å komme så fort som mulig i rute igjen etter forsinkelsene.

Feil kundefokus

– Jeg synes det er veldig dårlig at de velger å fokusere på de kundene som ikke har begynt reisen sin når vi står her på en kald parkeringsplass i Haugesund, sier Persson.

Han forteller at stemningen er dårlig og oppgitt blant de mange passasjerne som må ta buss tilbake til Bergen.

– I stede for en veldig kort busstur blir det nå en flere timer lang busstur og vi kommer ikke frem før langt på natt, jeg snakker for majoriteten når jeg sier at vi er veldig skuffet, sier Persson.

Arbeidstidsbegrensninger

SAS kan tirsdag kveld opplyse om at besetningen ombord på flyet som landet i Haugesund ikke kunne fly videre fordi de hadde jobbet for lenge.

– De kunne ikke foreta enda en flygning på grunn av lovmessig arbeidstidsbegrensning. Vi beklager at dette medførte busstur til Bergen fra Haugesund, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen til TV 2.