Her fikser Benteke derby-seier tre minutter på overtid

Og hindret samtidig klubben fra å utligne egen skrekkrekord.

Aston Villa-West Bromwich 2-1

Mellom mars og september 2012 gikk Aston Villa 13 seriekamper på rad uten å vinne - noe de aldri før eller siden har «prestert» på høyeste nivå.

Før Birmingham-derbyet mot West Bromwich hadde de gått 12.

Da passet det bra at laget tok sin første seier i Premier League siden 7. desember og samtidig gikk fra nest siste plass til plassen over streken.

Og det kunne knapt ha skjedd på mer dramatisk vis.

Her skaffer du deg TV 2 Sport Premium.

– Minner om Balotelli
Gabriel Agbonlahor sendte Villa foran i den første omgangen med lagets 14. scoring for sesongen, men Saido Berahino så ut til å ha reddet et poeng for gjestene med sin utligning i den andre.

To minutter på overtid mistet så West Bromwich-keeper Ben Foster hodet og la Matthew Lowton i bakken innenfor 16-meteren.

Christian Benteke fikk oppgaven fra 11 meter, var så rolig som helst, og gjorde alt riktig.

2-1, og Aston Villa kan omsider si at de har vunnet en seriekamp i 2015.

– Det er utrolig tungt å gå på tap, etter tap, etter tap. Alt blir stille rundt deg, ingen sier noe, og du vet at du er i trøbbel. Men når du får denne «boosten» her og klarer å spille på den videre, så er det mye å bygge på, sa Arne Sandstø i TV 2s studio etter kampen.

En som har mye å gå på etter det Aleksander Schau kalte en «ræva» sesong, er nevnte Benteke. Belgierens straffe ble gjenstand for beundring etter kampen - og sammenligninger ble dratt til en av de mer karismatiske spillerne i Premier League.

– Det sier noe om hva som foregår inne i hodet på Benteke. Der er det iskaldt. Han har troen og vet at han kan, sa Schau.

– Det der minner om Balotelli i Liverpool, kom det fra Sandstø.

Avverget megatabbe
Med syv strake tap og fattige 13 scorede mål før kampen kan man med rette si at hjemmelaget har underprestert i årets sesong, men i starten av kampen var det bortelagets målvakt som var uhyre nære på å bli kritisert for sin opptreden.

Agbonlahor fikk vendt opp inne i 16-meteren etter 14 minutter spill, og fikk avgårde et relativt harmløst skudd rett på Foster. West Bromwich-keeperen presterte imidlertid å la skuddet trille mellom bena, men klarte i aller siste liten å få kastet seg bakover og redde (hele) ballen fra å trille over målstreken.

Reprisene viste at Foster var noen få centimeter fra å få bli ydmyket. 

– Nærmere kommer man ikke, fastslo Sandstø i pausen.

Det tok riktignok ikke mange minutter før Foster måtte hente ballen ut av nettet, men 31-åringen kunne ikke lastes for åpningsmålet.

Redning på streken - igjen
I «route one»-stil spilte Brad Guzan ballen opp mot Christian Benteke, som deretter stusset ballen i bakrommet til en Agbonlahor i full fart mot mål.

Alene med Foster satte Agbonlahor ballen mellom bena på målvakten, og sendte hjemmelaget opp i en fullt fortjent ledelse etter 22 minutter med sin fjerde scoring for sesongen.

Det meste handlet om Villa i den første omgangen, og bare seks minutter senere var de igjen farlig frempå. Og igjen var det Agbonlahor.

28-åringen blir spilt gjennom på samme måte som ved målet, men denne gang på venstre side. Spissen får ballen litt langt foran seg, men klarer likevel å få pirket ballen forbi Foster. Joleon Lescott makter imidlertid å hindre ballen fra å gå i mål helt i siste liten.

Kvaliteten dalte noe i slutten av første omgang, men Fabian Delph fikk publikum opp av setene sine igjen like før pause da han lot det stå til fra 17-18 meter. Skuddet smalt i stangen og ut, og hjemmelaget ledet derfor «bare» 1-0 etter en dominant førsteomgang.

– Villa leder ekstremt fortjent. Det er litt rart at junioren Tim Sherwood klarer å overrumple veteranen og den taktiske, gigantiske hjernen til Tony Pulis. Den diamanten Sherwood har på midten har tidvis høvlet over West Bromwich. West Brom har tidvis vært helt grusomme å se på, sa Alexander Schau ved halv tid. 

Berahino-utligning
Gjestene hevet seg imidlertid etter pusten i bakken, og fikk andreomgangs første store sjanse.

Chris Brunt fant hodet til Craig Dawson med et godt frispark fra venstre, men sistnevnte klarte ikke å sette headingen under tverrliggeren.

Utligningen kom etter 66 minutter.

Igjen er det Brunt som er servitør idet han svinger et hjørnespark mot bakerste stolpe. Der står Lescott, som stanger ballen til Berahino på fem meter. Derfra bommer ikke det 21 år gamle stortalentet. 

Tre minutter på overtid
1-1 kunne fort ha blitt til 1-2 bare 120 sekunder senere, men Jores Okore fikk stoppet gjestenes farlige kontring med en godt «timet» takling.

Etter drøye 70 minutters spill var det hjemmelagets tur til å prøve seg, men innbytter Jack Grealish' volley fra åtte meter ble komfortabelt håndtert av Foster i West Brom-buret.

1-1 så ut til å stå seg kampen ut, helt til Foster altså la Lowton i bakken.

Fra 11 meter var Benteke kaldere enn is, sendte ballen rolig i mål til venstre for Foster, og fjernet vektene fra en ekstatisk Tim Sherwoods skuldre på sidelinjen.

Slik startet lagene:

Aston Villa: Guzan - Lowton, Okore, Clark, Hutton - Cleverley, Westwood, Delph - Agbonlahor, Benteke, N'Zogbia.

Innbyttere:: Bacuna, Sinclair, Weimann, Sanchez, Gil, Given, Grealish

West Bromwich: Foster - Dawson, McAuley, Lescott, Brunt - Gardner, Yacob, Fletcher, Morrison, Ideye - Berahino.

Innbyttere: Wisdom, Olsson, Baird, Myhill, Pocognoli, Mulumbu, Sessegnon