MØTEVIRKSOMHET: Guttorm Dilling og advokaten skal ha vært i møter med NFF. Her avbildet underveis i rettssaken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
MØTEVIRKSOMHET: Guttorm Dilling og advokaten skal ha vært i møter med NFF. Her avbildet underveis i rettssaken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Hemmelige møter i NFF-konflikten

Fortsatt ingen løsning.

Etter det TV 2 Sporten får opplyst skal Norges Fotballforbund ha tatt initiativ til et møte med Guttorm Dilling og hans advokat Bjørn Fredborg Nielsen.

Den betente konflikten endte 13. februar med at Guttorm Dilling vant i Oslo tingrett. Dilling følte seg ulovlig degradert fra jobben som administrativ leder for A-landslaget. Og krevde jobben tilbake.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sa under rettsaken at det ble svært vanskelig å fortsette med Dilling i den rollen og at Norge ikke kunne gå inn i EM-kvalifiseringen med ham som leder.

– Kom ikke noe ut av det
Ingen av partene ønsker å si noe om dagens møte.

Etter det TV 2 Sporten kjenner til ble det ikke foreslått noe – verken den ene eller andre veien – som endrer situasjonen.

– Vi har hatt en uformell samtale med motpart uten at det kom noe resultat ut av det, sier Dilling-advokat Nielsen.

Det betyr at det fortsatt er steile parter. Ankefristen er satt til 17. mars. 28. spiller Norge den meget viktige bortekampen mot Kroatia. Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, ønsker heller ikke uttale seg i dag.

– Vi kommenterer ikke eventuelle møter som anses som interne, sier kommunikasjonsdirektør i NFF, Yngve Haavik.

Jobben tilbake?
«Arbeidsgiver har gått utenfor styringsretten og det foreligger de facto en ugyldig oppsigelse. Uansett om omplasseringen synes å ligge innenfor arbeidsgivers styringsrett, har det vært en uforsvarlig prosess som innebærer at beslutningen er ugyldig», står det i dommen fra Oslo tingrett.

I tillegg fikk Dilling, som for tiden er sykemeldt, 75.000 kroner i erstatning.

Kjernespørsmålet i saken har likevel vært om Dilling kan kreve jobben tilbake. Dette kan ta opptil tre år å få svar på, da dommen ikke blir rettskraftig om NFF anker til Lagmannsretten og eventuelt Høyesterett.

– Grensene for arbeidsgivers styringsrett kan være vanskelige å trekke, og her har Oslo tingrett satt snevre rammer. Men retten har samtidig ikke villet gi Dilling umiddelbar rett til å komme tilbake gjennom midlertidig forføyning. I så måte ligger saken an til en bredere vurdering i Borgarting lagmannsrett om et år. Nå vil NFF benytte ankefristen på en måned til å vurdere dette nøyere, sa fotballforbundets advokat, Nicolay Skarning, til NTB.