HAR KOSTET: Petter Northug med sine fire gullmedaljer tatt under årets VM.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HAR KOSTET: Petter Northug med sine fire gullmedaljer tatt under årets VM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sliten Petter Northug skjermes fra media

Har bare tatt en rusletur i sola.

Petter Northug er fremdeles svært sliten  etter utladningen han fikk på søndag, og har knapt rørt på seg siden han kom hjem til Trondheim.

– Mandag tok han det helt med ro. Tirsdag var han  på det jeg vil kalle en rusletur, en meget rolig trening på ski i marka. Bare for å få en smak på påskeværet vi har her i Trondheim nå, sier hans trener Stig Rune Kveen til TV 2.

Blir skjermet fra media
Northug blir skjermet fra media og får være helt i fred disse dagene mellom VM og verdenscuphelga i Lahti. Seks distanser, den siste av dem en to og en halv timer lang femmil i snøvær, tar på.

– Det er klart seks distanser merkes godt fysisk, men det er vel så mye en mental utladning på grunn av alt styret som følger med. Dermed blir det bare å ta de småturene og samle overskudd nå, sier Kveen, og legger til at det kommer til å bli på denne måten inn mot Lahti, som for herrenes del åpner med sprint på lørdag og følger opp med 15 km klassisk på søndag.

Vil forbi Cologna i sammendraget
Men ingen behøver å være redd for at VM-kongen ikke skal være sulten resten av sesongen.

– Han ser at han har mulighet til å ta andreplassen sammenlagt nå, og det motiverer å kunne gå forbi Dario Cologna og sørge for at det skjer.

I tillegg skal verdenscup-sesongen avsluttes på hjemmebane. Først med sprint i Drammen, før femmila i Holmenkollen lørdag 14. mars.