Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug er fremdeles svært sliten  etter utladningen han fikk på søndag, og har knapt rørt på seg siden han kom hjem til Trondheim.

– Mandag tok han det helt med ro. Tirsdag var han  på det jeg vil kalle en rusletur, en meget rolig trening på ski i marka. Bare for å få en smak på påskeværet vi har her i Trondheim nå, sier hans trener Stig Rune Kveen til TV 2.

Blir skjermet fra media
Northug blir skjermet fra media og får være helt i fred disse dagene mellom VM og verdenscuphelga i Lahti. Seks distanser, den siste av dem en to og en halv timer lang femmil i snøvær, tar på.

– Det er klart seks distanser merkes godt fysisk, men det er vel så mye en mental utladning på grunn av alt styret som følger med. Dermed blir det bare å ta de småturene og samle overskudd nå, sier Kveen, og legger til at det kommer til å bli på denne måten inn mot Lahti, som for herrenes del åpner med sprint på lørdag og følger opp med 15 km klassisk på søndag.

Vil forbi Cologna i sammendraget
Men ingen behøver å være redd for at VM-kongen ikke skal være sulten resten av sesongen.

– Han ser at han har mulighet til å ta andreplassen sammenlagt nå, og det motiverer å kunne gå forbi Dario Cologna og sørge for at det skjer.

I tillegg skal verdenscup-sesongen avsluttes på hjemmebane. Først med sprint i Drammen, før femmila i Holmenkollen lørdag 14. mars.

Vis flere