Skal knuse konkurrentene med lekkert design

Kia flytter grensene i klassen.

En av bilene vi siklet skikkelig på på messen i Geneve er denne: Kias nye stasjonsvogn-konsept. Men ryktene vil ha det til at denne er svært nær å komme på markedet.
En av bilene vi siklet skikkelig på på messen i Geneve er denne: Kias nye stasjonsvogn-konsept. Men ryktene vil ha det til at denne er svært nær å komme på markedet.

Lenge var de først og fremst et veldig fornuftig bilmerke, med enkle, ukompliserte biler som absolutt ikke skilte seg særlig ut.

Men så bestemte Kia seg for å satse på design. De hentet Audi- og VW-designeren Peter Schreyer og ga ham temmelig frie tøyker, og det har vist seg å være veldig smart.

Ett nytt eksempel på det får vi på bilutstillingen i Genéve akkurat nå. Her har Kia verdenspremiere på konseptbilen Sportsspace.

Stasjonsvogn

I praksis er dette stasjonsvognutgaven av kommende Optima.

I dag selges Optima kun som sedan, og det tok også lang tid før den norske importøren valgte å ta den inn. Derfor har denne modellen hatt en svært beskjeden posisjon på det norske markedet. Men den har likevel blitt lagt merke til, på grunn av sporty design.

Les også: Her er en av årets lekreste nyheter

Vil skille seg ut

Akkurat det ser det altså ut som Kia virkelig skal videreføre når det snart er klart for ny modell.  

Sportsspace er signert Kias sjefsdesigner i Europa – Gregory Guillaume. Ambisjonen har vært å lage en stasjonsvogn som virkelig skal skille seg fra konkurrentene. Den skal bli lagt merke til – og ideelt hente kunder som egentlig ikke kunne tenke seg stasjonsvogn. 

Konseptbilen er  laget for fire, men innen den går i produksjon regner vi med at den får tre plasser i baksetet.

Les også: Denne SUV-en er kansje Norges tryggeste nybilkjøp

Premium-inspirert

Interiøret har tatt flere steg videre fra dagens modeller. Hvis dette bærer bud om hva Kia har på gang, så er det tydelig at statusbiler som Audi, BMW og Mercedes har vært inspirasjonen.

En stor skjerm stikker opp på dashbordet, og instrumenthuset er også alt annet enn tradisjonelt. Her er det digitale instrumenter som gjelder. 

Les også: Denne var aller først