Knalltall for Frikjent

Nesten halvparten av de som så på TV mandag kveld så på TV 2s nye dramaserie.

Det var ikke få som benket seg foran TV-skjermen da TV 2s nye dramaserie Frikjent hadde premiere mandag. Med 660.000 seere hadde TV 2 en andel på 46,6 prosent av seerne da den mye omtalte serien gikk i gang.

Hylles i sosiale medier

Serien handler om businessmannen Aksel Borgen som etter 20 år reiser tilbake til bygda han ble jaget vekk fra. Han ble dømt og senere frikjent for drapet på sin egen kjæreste – men selv om han hadde alibi, er han alltid dømt i hjembygda.

Da han vender tilbake for å redde økonomien til tettstedet, blir det en reise tilbake i tid der skyldspørsmålet kommer opp igjen og hatet nok en gang våkner i bygda. 

Hovedrollen spilles av Nicolai Cleve Broch (39), og etter mandagens premiere hylles han i sosiale medier. 

– Cleve Broch ser ut som en ung George Clooney! skriver en seer.

– Både 17. mai og julaften!

– For en liten drama-avdeling med mye på trappene i 2015, er dagen i dag 17-mai og julaften på en gang. Det er utrolig gøy når seerne velger norsk kvalitetsdrama, og responsen på sosiale medier er så positiv. Jeg strekker armene i været for hele produksjonen, forteller dramasjef Christopher Haug i TV 2.

Serien har fått svært gode anmeldelser, og både VG, Aftenposten og Filtermagasin har gitt Frikjent terningkast 5.

– Det som gjør frikjent så bra er måten de spiller lokalsamfunnet opp mot Aksel Borgen på – gjorde han det eller ikke? Vi får se hva en slik sak har gjort med et lokalsamfunn, sier filmanmelder Asbjørn Slettemark (39) til God morgen Norge.

Serien ser du mandager klokka 21:45 på TV 2 og når du vil på TV 2 Sumo