USANNSYNLIG TRIO: Dejan Lovren, Luis Súarez og Diego Costa har ikke markert seg på samme måte i sine respektive klubber. Foto: Scanpix. Montasje: TV 2.
USANNSYNLIG TRIO: Dejan Lovren, Luis Súarez og Diego Costa har ikke markert seg på samme måte i sine respektive klubber. Foto: Scanpix. Montasje: TV 2.

Forskningsgruppe: – Disse spillerne er sesongens beste signeringer

Dejan Lovren, Diego Costa og Luis Suárez topper hver sin liste.

Den anerkjente forskningsgruppen CIES Football Observatory, som er en privat stiftelse tilknyttet universitetet i Neuchâtel i Sveits, publiserer med jevne mellomrom undersøkelser på alt fra hvilke klubber som produserer flest profesjonelle spillere til hvilke spillere som har størst markedsverdi. 

Den siste undersøkelsen deres handler om hvilke spillere som har vært de beste kjøpene i 2014-2015-sesongen. 

Se oversikten i bunnen av saken!

Og det er ikke nødvendigvis de spillerne du skulle tro som topper listene. 

CIES har kåret de beste signeringene innenfor det de definerer som de seks viktigste aspektene av spillet: å skape sjanser, distribuering av ballen, skyting, evnen til å skape farlige situasjoner ved å utfordre spillere, evnen til å hindre motstanderlaget gjennom duellering, og evnen til å hindre motstanderlaget ved å ta fra de ballen.

Beste sjanseskaper er Luis Suárez, som tidvis har fått kritikk etter sin overgang til Barcelona. Xabi Alonso er ikke overraskende den beste distributøren, mens Diego Costa er den beste skytteren. 

Evnen til å skape farlige situasjoner ved å utfordre spillere er Bayern Leverkusens Karim Bellarabi, foran mer dekorerte Ángel di María og Alexis Sánchez, mens evnen til å hindre motstanderlaget ved å ta fra de ballen er noe Walter Gargano i Napoli har gjort bedre enn noen andre spillere som fant seg nye klubber sommeren 2014.

Og best til å hindre motstanderlaget gjennom duellering? Dejan Lovren.