ÉN MEDALJE: Var det Justyna Kowalczyk kunne vise til fra VM i Falun. På hennes antatt beste distanse, tremilen, ble hun nummer 17. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND.
ÉN MEDALJE: Var det Justyna Kowalczyk kunne vise til fra VM i Falun. På hennes antatt beste distanse, tremilen, ble hun nummer 17. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND.

– Jeg kommer ikke til å forandre meg, spesielt ikke fordi noen prater drit

Justyna Kowalczyk lot journalist få høre det etter skuffende VM.

Mens de norske kvinnene og Charlotte Kalla som ventet kunne reise hjem med de fleste medaljene fra Falun, stod Justyna Kowalczyk igjen med sin ene: bronsemedalje fra lagsprinten. 

32-åringen har året gjennom vært en skygge av utøveren som på sitt beste var den største trusselen til det norske hegemoniet og som kan vise til fire Tour de Ski-seire, to OL-gull og to VM-gull på CV-en. 

– Dette handler om mitt liv
I et intervju med polske Gazeta Wyborcza, gjengitt av svenske Expressen, forteller hun at hun gleder seg til sesongen er over. 

Men når den polske journalisten spør om hun har planer om å endre noe i sin hverdag og for eksempel ha et noe mer avslappet forhold til idretten, blir hun ikke spesielt glad. 

– Jeg forstår ikke hvorfor dere vil at jeg skal være mer avslappet. På den ene siden vil dere at jeg, som alle andre utøvere, skal være hundre prosent fokusert på å få gode resultater. Men på den andre siden vil dere ha en mer avslappet innstilling. Hvorfor?, spør hun, før hun så blir litt ufin i målet:

– Dette handler om mitt liv og mine resultater. Jeg kommer ikke til å forandre meg, spesielt ikke fordi noen prater drit.

– Skal forberede meg på vanlig vis
Kowalczyk sier videre at hun vurderer å stille på sprinten i Drammen neste uke, men før den tid skal hun gå Vasaloppet. 

Etter det vil forberedelsene til en ny sesong begynne.

– Jeg gleder meg til sesongen er over. Etter det skal jeg forberede meg til neste år på vanlig vis. Dersom jeg ikke skulle lykkes og resultatene blir dårlige, er det på tide å finne ut hva jeg skal gjøre videre, forteller hun.